Wat is er aan de hand?

Veel kinderen en jongeren in de regio van Mpongwe volgen nauwelijks onderwijs. Zelfs jongeren met een middelbareschooldiploma hebben weinig toekomstperspectief. In de regio van Mpongwe is namelijk geen school waar ze een vakopleiding kunnen volgen. 

Wat willen we bereiken?

De stichting Geef de Kinderen van Mpongwe een Toekomst (GKMT) heeft daarom een hogeschool voor landbouw en techniek opgericht. Hier kunnen jongeren een betaalbare vakopleiding volgen. De school beschikt over een internaat voor leerlingen die ver weg wonen. De praktijkgerichte opleidingen zijn gekoppeld aan lokale bedrijfsunits, die dienen als stageplaatsen. Wanneer de jongeren hun diploma hebben gehaald kunnen ze makkelijk de stap maken naar de arbeidsmarkt. 

Hoe doen we dat?

In 2018 heeft de stichting GKMT met hulp van Vastenactie een industriële keuken gebouwd voor horecaopleidingen. Er zijn leermiddelen aangeschaft voor diverse opleidingen en voor de landbouwopleiding is een kippenren gebouwd. Dit jaar schaft de school een tractor aan met een eg, ploeg en zaaimachine. Daar wordt een afdak voor gebouwd. De tractor dient als leermiddel en zal daarnaast worden ingezet om een stuk land dat de school bezit, 9 hectare groot, te bewerken. Hiermee bespaart de school veel geld, want ze hoeft dan geen tractor meer te huren. Door de tractor te verhuren aan boeren in de omgeving wil de school extra inkomsten genereren. 

Vastenactie draagt € 14.750,- aan dit project.