Continent
Midden- en Zuid-Amerika
Land
Brazilië
Doelgroep
Ouderen
Thema
Gezondheidszorg
1 januari t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 5.400

Wat is er aan de hand?  

De zorg voor ouderen in Brazilië is slecht georganiseerd. Ouderen die verzorging nodig hebben, zijn afhankelijk van hun familie, de lokale overheid of van giften. In 1978 hebben de paters Passionisten het tehuis Lar Vincentino (Huis van Vincent) opgericht om ouderen en ouderen met een beperking een goede, veilige woon- en leefomgeving te bieden. In het opvanghuis is plek voor zestig ouderen.
Er is veel achterstallig onderhoud in het tehuis. Met name op het gebied van verzorging levert dat gezondheidsrisico’s voor de bewoners. 

Wat willen we bereiken?

De lokale partner Conferência São Vicente de Paulo wil met ondersteuning van Vastenactie de leefomstandigheden van de bewoners verbeteren. Het project omvat de renovatie van de keuken die gebruikt wordt om dagelijkse maaltijden van de bewoners te bereiden. Door de keuken aan te passen aan de eisen van deze tijd kan het tehuis met beperkte steun van de omgeving en de lokale overheid weer verder.

Hoe doen we dat?

Er wordt nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft die wordt gebruikt bij de dagelijkse bereiding en verpakking van voedsel voor de bewoners van het tehuis. De aanschaf bestaat uit twee industriële kookstellen met oven, drie diepvriezers, drie koelkasten en twee elektrische industriële ovens en industriële kookplaten.

Doneer nu aan dit project