Continent
Afrika
Land
Eritrea
Doelgroep
Scholieren
Thema
Onderwijs
1 januari 2020 t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 21.000

In Eritrea moeten scholieren soms flinke afstanden afleggen om op school te komen. Dat kan niet iedereen zich veroorloven. De armste leerlingen uit omliggende dorpen kunnen terecht op de kostschool in de stad Keren, maar deze moet dringend gerenoveerd worden.

Wat is er aan de hand?

Keren is de derde stad van Eritrea. In geen van de omliggende dorpen is een middelbare school. Scholieren van buiten de stad moeten dus naar de stad reizen om naar de middelbare school te kunnen. Vanwege de grote afstand, tot wel 45 kilometer, is dat niet voor iedereen haalbaar. Dus blijven veel kinderen na het afronden van de basisschool thuis. De kerk in Keren heeft een kostschool met een verblijfmogelijkheid voor de armste leerlingen. Deze school moet echter dringend gerenoveerd worden.

Wat willen we bereiken?

De kerk in Keren wil scholieren uit arme gezinnen in staat blijven stellen naar de middelbare school te gaan. Daarom wil ze de kostschool in stand houden. 

Hoe doen we dat?

Dit project voorziet in het renoveren van de studeerruimtes, de multifunctionele zaal, slaapkamers en toiletten. Na deze volledige renovatie biedt de school onderdak, verblijf en studeerruimte aan 65-70 scholieren per jaar. Zij kunnen er zonder zorgen hun middelbare school voortzetten. 

Doordat dit project door de gevolgen van het Coronavirus in 2020 nog niet volledig is uitgevoerd, zetten we het project in 2021 voort. Op dit moment is er € 5.515,- binnen.

Doneer nu aan dit project