Continent
Afrika
Land
Ghana
Doelgroep
Jongeren
Thema
Schoon water en sanitair
1 januari 2020 t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 6.000

Het platteland van Ghana biedt jongeren nauwelijks toekomstperspectief. Op een stageboerderij in Obuasi leren jongeren moderne agrarische methoden, waarmee ze kunnen bouwen aan een zelfvoorzienend bestaan. 

Wat is er aan de hand?

In de kleine dorpen in Ghana is het perspectief op een goed betaalde baan voor jongeren beperkt. Veel jongeren zoeken hun geluk daarom in de grote steden, maar ook daar is de werkeloosheid hoog. Op het platteland werken de meeste mensen als boer. Enkele jaren geleden startte de Afia Foundation een project om jonge mensen goede landbouwtechnieken te leren, zodat zij zich meer en beter kunnen ontwikkelen dan hun ouders. Op een zelfvoorzienende boerderij volgen zij praktijklessen en lopen ze stage.

Wat willen we bereiken?

Het doel van dit project is het toekomstperspectief van de jongeren te verbeteren en te zorgen dat zij op het platteland een goed bestaan kunnen opbouwen. De stageboerderij is een voorbeeld voor de omgeving. Met steun van Vastenactie werden hier eerder twee klaslokalen gebouwd en ingericht en sanitaire voorzieningen aangelegd. Dit jaar wil de Afia Foundation schoon water regelen voor de stageboerderij. Dat is hard nodig, want door klimaatverandering neemt de droogte buiten het regenseizoen toe. Tijdens het regenseizoen regent het minder vaak, maar wanneer het regent zijn de buien heftiger waardoor er overstromingen ontstaan. Bij de stageboerderij is al een kleine waterput aanwezig, maar die put is niet toereikend voor de gehele boerderij. 

Hoe doen we dat?

Voor dit project wordt een waterpomp aangeschaft, die bij de bestaande kleine put geplaatst zal worden. Grondwater is voldoende aanwezig. Verder is het plan een stellage te bouwen voor een grote watertank en waterleidingen aan te leggen van de watertank naar de klaslokalen, het toiletgebouw en de boerderij.

Doordat dit project door de gevolgen van het Coronavirus in 2020 nog niet volledig is uitgevoerd, zetten we het project in 2021 voort. Op dit moment is er € 1.544,- binnen.

Doneer nu aan dit project