Continent
Afrika
Land
Ghana
Doelgroep
Ziekenhuis
Thema
Gezondheidszorg
1 januari t/m 31 december 2022
Bijdrage
€ 2.000

Wat is er aan de hand?

In het zuidoosten van Ghana ligt het stadje Dzodze, in het Voltadistrict. Hier bouwde een Nederlands echtpaar in 1960 een ziekenhuis in opdracht van MEMISA. Het St. Anthony’s Hospital bestaat nog altijd. In de loop der jaren is het ziekenhuis uitgebreid en heeft het zich ontwikkeld tot een centrum voor goede en toegankelijke zorg in de regio. Het ziekenhuis geeft educatie via radioprogramma’s en gemeenschapshuizen en heeft een programma dat zorg biedt in afgelegen, moeilijke bereikbare gebieden.

Wat willen we bereiken?

De generator die het ziekenhuis van stroom voorziet is meer dan dertig jaar oud. Hij valt steeds vaker uit, waardoor de zorg in gevaar komt. Het ziekenhuis heeft dus dringend een nieuwe generator nodig.

Hoe doen we dat?

Een Zwitsers-Ghanees techbedrijf is bereid een nieuwe generator te financieren en te onderhouden. De nieuwe generator moet worden beschermd tegen weersinvloeden en vuil. Met steun van Vastenactie wordt de behuizing gebouwd en de bekabeling aangelegd.

Parochie Sint Franciscus in Rucphen voert campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van €6.000,-. Hiervan wordt €4.000- bijeengebracht door de parochie. Vastenactie legt daar €2.000,- bij.

DONEER NU AAN DIT PROJECT