Continent
Afrika
Land
Tanzania
Doelgroep
Weeskinderen
Thema
Welzijn
1 januari t/m 31 december 2020
Bijdrage
€ 16.500

Stichting Malaika Kids in Tanzania zet zich in voor weeskinderen. De organisatie probeert altijd familieleden op te sporen die voor het kind kunnen zorgen. Dat lukt in de helft van de gevallen. Wanneer ze ondergebracht zijn bij familieleden, blijft Malaika Kids deze kinderen steunen.

Wat is er aan de hand?

In Tanzania leven naar schatting 2,5 miljoen weeskinderen. Velen van hen moeten op straat zien te overleven. De regering schenkt weinig tot geen aandacht aan dit probleem. Organisaties als Malaika Kids nemen deze kinderen op in kinderdorpen, waar ze wonen in gezinsverband, met een veilig dak boven hun hoofd. Ze krijgen er kleding, eten en onderwijs. Voor de kinderen is het echter beter om in een pleeggezin of bij familie op te groeien.

Wat willen we bereiken?

Malaika Kids biedt hulp aan weeskinderen. De stichting onderzoekt of de kinderen die naar de organisatie gebracht worden daadwerkelijk wees zijn en gaat direct op zoek naar familieleden. Via de media en met hulp van uitgebreide netwerken lukt het in de helft van de gevallen om familieleden te vinden die de zorg voor het kind op zich kunnen nemen. Vervolgens ondersteunt Malaika Kids deze kinderen met kleding, voeding en onderwijs. Ook blijft zij het welzijn van de kinderen volgen. Op dit moment steunt de organisatie 75 kinderen die weer bij familieleden wonen. Vinden ze geen familie, dan neemt Malaika Kids de zorg voor het kind op zich in haar kinderdorp in Mkuranga. Hier verblijven momenteel 83 kinderen. De jaarlijkse instroom bedraagt gemiddeld tien kinderen.

Hoe doen we dat?

Dit jaar wil Malaika Kids meer kinderen onderbrengen bij familieleden of in pleeggezinnen. Zij wil het aantal kinderen dat ze bij familie kan onderbrengen vergroten: van de huidige 5 per jaar naar 25 per jaar. 

 

 

Doneer nu aan dit project