Uitbreiding kleuterschool in Malawi

Dit is een project van Vastenactie

Uitbreiding kleuterschool in Malawi

De Sisters of Our Lady focussen zich al sinds 1956 op het onderwijs van kinderen in Malawi. Zij beheren een meisjesschool en kleuterschool in een buitenwijk van Blantyre, een van de grootste steden van Malawi. Het gebouw waar de zusters op dit moment de kleuters opvangen, is echter veel te klein en niet geschikt voor de opvang van kinderen. Momenteel telt de kleuterschool 40 kinderen in de leeftijd van 1 tot 5 jaar, maar er zijn veel meer jonge kinderen in de wijk en de vraag naar een plekje op deze school is groot. In 2016 zijn er, mede dankzij de steun van Vastenactie, twee klaslokalen, twee toiletblokken, en een ruimte voor de medewerkers gebouwd

Toekomst voor kinderen en moeders

Beter onderwijs voor kinderen in Malawi betekent een kans op een hoopvolle toekomst. Doordat kinderen naar school kunnen, hebben moeders de mogelijkheid om te werken en zo het gezin te kunnen onderhouden. Ook helpt de kleuterschool de kinderen op weg door hen al jong in hun ontwikkeling te stimuleren en te onderwijzen. Zo zijn de kinderen verzekerd van een goede start op de basisschool en hebben zij daarna meer kans om toegelaten te worden tot goed vervolgonderwijs.

Huidige situatie

Vastenactie heeft, in samenwerking met het aartsbisdom van Blantyre, dit project in 2016 al eens gesteund. Toen zijn er twee klaslokalen, twee toiletblokken en een ruimte voor de staf gebouwd. Dit jaar zal Vastenactie dit project nogmaals ondersteunen met €10.000,- om deze ruimtes af te werken en in te richten. Tevens zal er een watertank en een kopieerapparaat worden aangeschaft.