Continent
Azië
Land
Papoea-Nieuw-Guinea
Doelgroep
Schoolkinderen
Thema
Onderwijs
1 januari t/m 31 december 2021
Bijdrage
€ 2.250

Wat is er aan de hand?

Naar school gaan in Papoea Nieuw Guinea, een vervolgopleiding doen en een vak leren is voor kinderen in dit land geen doorsnee route. Maar het is wel dé mogelijkheid om uit de armoede te raken en een inkomen te verdienen. Onze partner, het bisdom Lae, in de stad Lae aan de noordoostkust van het hoofdeiland, ontplooit daarom allerlei activiteiten op het gebied van onderwijs om daarmee de bevolking te ondersteunen. Zo biedt een partner van het bisdom, de St. Francis Vocational School de mogelijkheid aan leerlingen om een vakopleiding te volgen. De school is gelegen in een achterstandswijk aan de rand van de stad Lae. Er is veel werkloosheid en criminaliteit, een vakopleiding op het St. Francis is bedoeld voor jongeren die hieraan willen ontsnappen.

Wat willen we bereiken?

De school biedt 250 jongeren met weinig toekomstperspectief de mogelijkheid om een vak te leren. 
Om alle leerlingen van de school toegang te bieden tot schoon en veilig water, ook in de droge periodes, is het nodig om de capaciteit van de huidige watertank uit te breiden. Met ondersteuning van Vastenactie zullen twee watertanks worden geplaatst. Hiermee krijgen, naast de leerlingen, ook de negen medewerkers van de school en hun families toegang tot schoon water. Het schone water zal ook de hygiëne verbeteren, en als daarbij de kennis over hygiëne en de rol van handen wassen toeneemt, vermindert dit de verspreiding van besmettelijke ziektes.

Hoe doen we dat? 

Voor dit project worden twee watertanks bij de school geplaatst. De school leidt leerlingen op tot vakman/-vrouw (zoals voor timmerman en metselaar), de plaatsing en het onderhoud van de watertanks zijn daarom activiteiten die binnen de opleiding plaatsvinden.

Doneer nu aan dit project