Continent
Afrika
Land
Kameroen
Doelgroep
Patiënten gezondheidscentrum
Thema
Gezondheidszorg
1 januari t/m 31 december 2020
Bijdrage
€ 4.600

Wat is er aan de hand?  

Gezondheidscentrum Père Henri van Loon ligt in de stad Batouri, in het oosten van Kameroen. Meer dan 10.000 huishoudens maken gebruik van het centrum. Enige jaren geleden is het centrum ook uitgebreid met een kraamkliniek, dankzij de steun van Vastenactie. 
De stroomtoevoer naar het gezondheidscentrum is heel instabiel en het centrum zit regelmatig dagen en soms weken zonder stroom. De stroom komt van een 80 kilometer verderop gelegen stad en wordt via bovengrondse kabels op houten palen door de savanne naar Batouri geleid. Rondtrekkende herders branden regelmatig de savanne af omdat ze vers gras nodig hebben voor hun kudde, maar daarbij verbranden helaas ook de houten stroompalen met alle gevolgen van dien. In het gezondheidscentrum vallen dan alle voorzieningen waar elektriciteit voor nodig is, stil. Zoals laboratorium-, en medische onderzoeken met apparatuur, het steriliseren van medisch materiaal, het bewaren van vaccins in koelkasten etc. Ook is het vervelend voor zieke patiënten die in het centrum overnachten.

Wat willen we bereiken?  

Met dit project willen we ervoor zorgen dat het centrum een goede en stabiele energievoorziening krijgt en niet hoeft terug te vallen op petroleumlampen en een generator die voor luchtvervuiling, lawaai en enorme brandstofkosten zorgt.
Verder bereiken we er bovenal mee dat het gezondheidscentrum de patiënten goed en tijdig kan helpen met vaccins en (laboratorium)onderzoeken en goede verlichting in de ziekenzalen. 

Hoe doen we dat?

Om niet meer afhankelijk te zijn van de haperende stroomvoorziening worden zestien zonnepanelen aangeschaft en geplaatst. 

Met uw bijdrage maakt u een duurzame, schone en goedkope energievoorziening mogelijk voor de cliënten en het personeel van het gezondheidscentrum in Batouri.

Steun dit project