Op zoek naar inspirerend lesmateriaal? Jaarlijks bieden we lespakketten aan voor de vastentijd en Pasen, advent en Kerst.

Het Vastenactiepakket is gratis beschikbaar via onze webshop

Vastenactie 2024: Leven in een veranderende wereld

Vastenactie 2024In 2024 staat de Vastenactiecampagne in het teken van klimaatverandering en de gevolgen die de aanhoudende droogte en armoede hebben voor de mensen in de provincie Masvingo, Zimbabwe.

We maken kennis met Thandekile en haar familie. Ze is weduwe geworden door Corona en doet er alles aan om haar kinderen een goede toekomst te geven. Door klimaatverandering en armoede heeft ze echter grote moeite om haar twee jonge kinderen van voedsel te voorzien.

Vastenactie wil families als die van Thandekile betere toegang tot water geven, onder andere door het aanleggen van waterbronnen met pompen. Daarnaast helpen we de families op weg met de aanleg van een groentetuin en leren we ze hoe ze met weinig water toch een goede oogst kunnen krijgen. Verder krijgen mensen die dat willen naailes, zodat ze wat extra geld kunnen verdienen met de kleding die ze maken. Om dat allemaal te kunnen realiseren, hebben we jullie hulp nodig! 

Kom je in actie voor Thandekile en de andere families in Zimbabwe? In onze webshop vind je het lespakket Vastenactie 2024 plus een heleboel actiematerialen, zoals posters, vastendoosjes, kluskaarten en kleurplaten! Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan bij onze fondswervingstips

Download Lespakket Vastenactie 2024

 

Lespakket Duurzaamheid

Water is van levensbelang... maar wat weet je er eigenlijk van? De aarde is een cadeau, hoe gaan we daar mee om? Download het lespakket Duurzaamheid in onze webshop.

Download Lespakket Duurzaamheid
 

Adventsactie 2024

Wil je als school iets doen voor een ander in de kerstperiode? Doe dan mee met Adventsactie 2024. Meer informatie volgt in oktober 2024.

De lesmaterialen zijn deels ontwikkeld in samenwerking met NKSR.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief