Lesmateriaal Advent 2019

Moeder en kind staan centraal tijdens de Adventsperiode van 2019. Miljoenen moeders en vaders, overal ter wereld, zijn niet in staat hun kinderen díe veiligheid en kansen te bieden, die ze hen zouden willen geven. Armoede, ziekte en geweld maken deze ouders en hun kinderen kwetsbaar.

Ook het kerstverhaal begint met een kwetsbare moeder. Een jonge zwangere vrouw, een meisje eigenlijk nog, reist op een ezeltje naar Bethlehem. In een stal wordt haar kindje geboren. Tijdens het verhaal zien we hoe God zich verbindt met kwetsbare mensen.

We hebben lesmateriaal ontwikkeld voor de onder- en de bovenbouw: 

Onderbouw (groep 1 t/m 4): een digitaal prentenboek voor op het digibord. 
Het boek biedt suggesties voor verwerking in de vorm van bijvoorbeeld een gedicht, lied, knutselidee of gesprek. 

Bovenbouw (groep 5 t/m 8): een leskatern voor drie adventsweken. 
Het bestaat uit verschillende werkvormen over het thema 'Moeder en kind' en maakt gebruik van passende Bijbelverhalen. Ter afsluiting bevat het leskatern een kerstviering. 

Na de herfstvakantie kunt u complete lespakket downloaden in onze webshop.
 

Lesmateriaal Vastenactie 2020

Ieder kind heeft recht op plannen en dromen voor later. Maar hoeveel kans krijg je als kind om je dromen waar te maken? In de vastentijd besteden we aandacht aan het thema ‘Werken aan je toekomst’. Daartoe gaan we in op beroepen en scholing, zowel in Nederland als in andere delen van de wereld. 

We hebben lesmateriaal ontwikkeld voor de onder- en de bovenbouw:

Onderbouw: een digitaal prentenboek met bijbehorende werkvormen. 
Dit prentenboek gaat over ‘beroepen’. Natuurlijk staat ook het Paasverhaal erin, voorzien van een aantal reflecterende vragen. 

Bovenbouw: een inspiratiegids met lesideeën.
De gids biedt verschillende onderwerpen aan, die te maken hebben met de vastentijd en Pasen en met het thema ‘Werken aan je toekomst’. Ook kan de docent kiezen uit verschillende werkvormen. Wilt u een brede invulling geven aan het thema, zonder een keuze te maken uit de activiteiten, dan kunt u gebruik maken van de ‘verkorte route’ achterin de gids. Deze bestaat uit drie volledig uitgewerkte lessen met activiteiten, waarbij gebruik wordt gemaakt van werkvormen uit alle aangeboden categorieën. 

Beide lespakketten sluiten af met een mooie Paasviering. 

U kunt het lesmateriaal ook goed gebruiken bij het ondersteunen van een eigen doel of eenvoudigweg om aandacht te besteden aan de vastentijd en Pasen. 

Het complete lespakket is vanaf medio november te downloaden in onze webshop.

In onze digitale scholennieuwsbrief zal ook te zijner tijd worden aangekondigd dat de diverse lesmaterialen beschikbaar zijn.

 

Zorgen voor ons gemeenschappelijk huis 

De Week van het Katholiek Onderwijs staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Hiervoor is lesmateriaal ontwikkeld om leerlingen – op een niveau dat past bij hun leeftijd – bewust te maken van de verantwoordelijkheid die we hebben voor de aarde, of, zoals Paus Franciscus dit noemt: ‘ons gemeenschappelijk huis’.
Onderbouw: Water is van levensbelang… wat weet je er eigenlijk van?
Bovenbouw: Duurzaam leven: hoe doe je dat?

Ga naar onze webshop om het lesmateriaal te downloaden
 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief