Scholenactie

Scholenactie

Samen delen = de wereld verbeteren

Jaarlijks zetten kinderen van ruim 300 Nederlandse basisscholen zich via Vastenactie in voor kinderen 'ver weg'. Juist de vastenperiode, de 40 dagen voorafgaand aan Pasen, leent zich voor een 'pas op de plaats': daarmee ontstaat ruimte voor iets anders. 

Ieder jaar staat een ander project of thema centraal in de Vastenactiecampagne. Scholen die dat willen, kunnen geld inzamelen voor het centrale campagneproject/-thema. Het is uiteraard ook mogelijk om in actie te komen voor één van de Eigen Doelen van Vastenactie.

Waarom meedoen met Vastenactie?

Scholenactie biedt verschillende instrumenten aan katholieke scholen om handen en voeten te geven aan de vastentijd ter voorbereiding op Pasen èn het in beweging komen voor een ander ver weg:

  • De Scholentour: Vastenactie organiseert ieder jaar een Scholentour waarbij wij met een musical en gastlessen een inhoudelijk programma verzorgen op de scholen

  • Eigentijds lespakket: elk jaar wordt er een kant-en-klaar, eigentijds lespakket ontwikkeld. Het lesmateriaal wordt gemaakt in nauwe samenwerking met uitgeverij Kwintessens, de makers van de methodes Trefwoord en Hemel en Aarde. Het totale lespakket is vanaf nu te downloaden via onze webshop.

 

Dus wilt u invulling geven aan de Vastentijd, hierbij met uw leerlingen stil staan en u inzetten voor anderen die onze hulp hard nodig hebben? Doe dan mee met Vastenactie 2019. 

Onderstaand filmpje laat zien wat Vastenactie zoals doet en vertelt de directeur van de Sint Jozefschool in Schiedam, waarom zijn school zich inzet voor Vastenactie!

 

 

 

Scholennieuwsbrief

Wilt u onze digitale Scholennieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hieronder aan.

Angelique Steysel

Angelique Steysel
angelique.steysel@vastenactie.nl
070-7796008 / 06-37386687