Scholentour in 2021 op herhaling

Jaarlijks bezoeken we basisscholen met een mooi inhoudelijk programma over de betekenis van de vastentijd en maken we leerlingen enthousiast voor de Vastenactieprojecten.
Verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek gaat in zijn programma ‘Samen Sterk’ in op thema’s als vriendschap en iets doen voor een ander. Ook gaat hij in op het thema van de landelijke Vastenactiecampagne 'Werken aan je toekomst' en brengt hij de vastenactieprojecten op een toegankelijke manier ter sprake. Met zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maakt Matthijs er een spetterend spektakel van, waar hij de kinderen actief bij betrekt. Naast Matthijs Vlaardingerbroek verzorgt ook Carla Vis de Scholentourvoorstellingen.

Matthijs Vlaardingerbroek en Carla Vis


Kan iedere basisschool meedoen?

De voorstelling is geschikt voor alle basisscholen en voor alle groepen (1 t/m 8). Er zijn geen kosten aan verbonden. Als enige tegenprestatie vragen we uw school een fondsenwervende activiteit te organiseren voor de landelijke Vastenactiecampagne 'Werken aan je toekomst'. Laat de leerlingen genieten van deze interactieve voorstelling!

Hoeveel tijd kost het?

Wanneer wij met de voorstelling langs komen op een basisschool dan verblijven wij hier maximaal één dagdeel. Dat is inclusief op- en afbouw. De voorstelling zelf duurt 45 minuten.

Aanmelden

Aanmelden voor de Scholentour 2021 is mogelijk tot medio januari. Download het inschrijfformulier, vul het in en mail het naar scholentour@vastenactie.nl. De planning wordt vanaf medio januari 2021 gemaakt. Dat is later dan in andere jaren in verband met ontwikkelingen met betrekking tot corona. De deelname is pas definitief na het ontvangen van de planning. Dit zal begin februari zijn.

Voorstelling in 2020 al gezien?

Heeft uw school de voorstelling eerder dit jaar net voor de lockdown gezien maar was het voor de kinderen niet meer mogelijk om in actie te komen voor Vastenactie? Dan hebben we een speciaal programma voor u! We hebben een leuke film van circa15 minuten gemaakt waarin Matthijs en Henkie het geheugen van de kinderen weer even opfrissen. De kinderen zullen enthousiast zijn als ze Matthijs en zijn poppen weer zien! Ook Henkie staat te trappelen. 
Geïnteresseerd? Neem dan contact op  met Kitty Trilsbeek.

Scholentour en corona

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen rondom corona nauwlettend in de gaten. Mocht de Scholentour 2021 toch niet door kunnen gaan dan brengen wij u hier tijdig van op de hoogte. Het spreekt voor zich dat dit voor scholen géén financiële consequenties heeft.

Vragen?

Meer weten over de Scholentour? Bel of mail gerust met Kitty Trilsbeek: scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.

Kitty Trilsbeek
Kitty Trilsbeek

 

De kinderen leerden op een grappige manier waarvoor ze geld gingen ophalen en ze leerden omdenken. Vooral het WOW-effect van de tovertrucs zijn de kinderen enorm bijgebleven - Maria basisschool

Meer voor scholen