Scholentour

Jaarlijks bezoeken we in de vastentijd, de weken voor Pasen, basisscholen door heel Nederland met een aansprekende en interactieve voorstelling. Deze voorstelling is gebaseerd op de landelijke Vastenactie-themacampagne. In 2022 is dit thema Je land is je leven. Poppenspelers en verhalenvertellers Carla Vis, Matthijs Vlaardingerbroek en Jan-Marcel Vellinga verzorgen de voorstellingen die voor alle groepen geschikt zijn.

Voorstellingen 2022

In 2022 verzorgen Carla, Matthijs en Jan-Marcel de voorstelling 'Een plek voor jou, een plek voor mij' . De leerlingen leren spelenderwijs hoe kinderen in een ver land leven, hoe belangrijk een eigen stukje grond is en hoe wij kunnen helpen om andere kinderen een beter leven te geven. Uiteraard maken ze er weer een waar spektakel van met hun poppen en goocheltrucs. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.
De inschrijving is gestart en aanmelden kan tot medio december 2021 (download het inschrijfformulier hieronder). Vol is vol!
 

Matthijs Vlaardingerbroek en Carla Vis


Deelname

Deelname aan de Scholentour is gratis. De enige tegenprestatie die wij van de scholen vragen is een fondsenwervende activiteit voor onze landelijke Vastenactie themacampagne (zoals bijvoorbeeld een sponsorloop).

Inschrijfformulier

Vanaf eind september is het inschrijfformulier hier te downloaden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Wees er snel bij want vol is vol!

Download inschrijfformulier

Vragen?

Meer weten over de Scholentour? Bel of mail gerust met Angelique Steysel of Kitty Trilsbeek: scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.  

Meer over scholen

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief