Vernieuwde Scholentour 2020

Tijdens de vastentijd bezoeken we scholen met een mooi inhoudelijk programma. Hierin staan we stil bij de betekenis van de vastentijd en maken we de leerlingen enthousiast voor de Vastenactieprojecten. 

Ook in 2020 zal er weer een Scholentour plaatsvinden maar dan wel in een geheel nieuwe vorm! In plaats van een musicalteam of gastspreker zal Matthijs Vlaardingerbroek, een veelgevraagde verhalenverteller en buikspreker, voor een spetterend optreden op de scholen zorgen. Met gebruik van buikspreekpoppen, goocheltrucs en verhalen maakt hij er een echt spektakel van voor alle leerlingen. Matthijs laat tijdens zijn voorstelling veel kinderen even schitteren op het podium. Spelenderwijs moedigt Matthijs de leerlingen aan zich in te zetten voor een ander in de vastentijd. De voorstelling duurt circa 45 minuten. Voor de opbouw is 1 uur benodigd en voor de afbraak 30 minuten. In totaal zullen wij maximaal één dagdeel (ochtend of middag) bij u op school aanwezig zijn.


Inschrijving

De inschrijving voor de Scholentour 2020 start circa eind september en zal tegen die tijd zowel op deze website als in de nieuwsbrief worden aangekondigd. Deelname is gratis. Voorwaarde is alleen dat de school een fondsenwervende activiteit uitvoert voor het campagnethema of een van de campagneprojecten van Vastenactie. Wilt u meer weten over de Scholentour? Mail dan naar scholentour@vastenactie.nl of neem contact op met Kitty Trilsbeek op 070-7796008.

Wel of niet meedoen?

De Sint Maartensschool in Voorburg was dit jaar een van de deelnemers aan de Scholentour. Kijk en luister naar de docent en enkele leerlingen waarom zij het belangrijk vinden dat hun school meedoet met de Vastenactiecampagne.


Reacties van deelnemende scholen:

Ieder jaar is het weer genieten! De gezichten van de kinderen zeggen alles.

Bonifatiuschool, Ter Apel

Fijn dat we dit mochten zien. Het is een feestje om met jullie te zorgen voor een ‘nieuwe wereld’!

St. Theresiaschool, Barger-Compascuum

Meer weten over de Scholentour?

Neem dan contact op met Kitty Trilsbeek op telefoonnummer 070-7796008 of per e-mail op kitty.trilsbeek@vastenactie.nl.