Scholentour

Jaarlijks bezoeken we in de vastentijd, de weken voor Pasen, basisscholen door heel Nederland met een aansprekende en interactieve voorstelling. Deze voorstelling is gebaseerd op de landelijke Vastenactie-themacampagne. In 2022 is dit thema Je land is je leven. Poppenspelers en verhalenvertellers Carla Vis, Matthijs Vlaardingerbroek en Jan-Marcel Vellinga verzorgen de voorstellingen die voor alle groepen geschikt zijn.

Matthijs Vlaardingerbroek verzorgt sinds een paar jaar de kindervoorstellingen voor de scholen die in actie komen voor Vastenactie. Maar wie is Matthijs en wat drijft hem? Dat lees je in het exclusieve interview met de poppenspeler van de Vastenactie.

Voorstellingen 2022

In 2022 verzorgen Carla, Matthijs en Jan-Marcel de voorstelling 'Een plek voor jou, een plek voor mij' . De leerlingen leren spelenderwijs hoe kinderen in een ver land leven, hoe belangrijk een eigen stukje grond is en hoe wij kunnen helpen om andere kinderen een beter leven te geven. Uiteraard maken ze er weer een waar spektakel van met hun poppen en goocheltrucs. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.

Deelname aan de Scholentour is gratis. De enige tegenprestatie die wij van de scholen vragen is een fondsenwervende activiteit voor onze landelijke Vastenactie themacampagne (zoals bijvoorbeeld een sponsorloop).
De inschrijving voor Scholentour 2022 is inmiddels gesloten. 

Matthijs en Henkie met goochelstok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kindervoorstelling voor in de klas

Zit een Scholentourvoorstelling er dit jaar niet in voor jullie? Bekijk dan de verkorte video's van de voorstelling 'Een plek voor jou, een plek voor mij' in je eigen klas!

Verkorte video's Scholentourvoorstelling

Impressie Scholentourvoorstelling

De eerste voorstellingen zijn inmiddels gespeeld en het was een groot succes! Bekijk een leuke impressie met nog meer foto's en een video van de voorstelling.

St. Michaelschool, Groningen 


 

Vragen?

Meer weten over de Scholentour? Bel of mail gerust met Angelique Steysel of Danielle Molenaar: scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.  

Meer over scholen

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief