Geen Scholentour in 2021 - wel een movie!

Jaarlijks bezoeken we in de vastentijd basisscholen door heel Nederland met een aansprekende voorstelling over onze Vastenactieprojecten. Zo leren de kinderen spelenderwijs over onze projecten en maken we ze enthousiast om in actie te komen voor een ander. 

Dit jaar is veel anders dan anders, ook voor de Scholentour. We hebben besloten om de Scholentour dit jaar niet door te laten gaan. Er zijn te veel onzekerheden over de voortdurende coronamaatregelen, en over hoe het met de scholen en de kinderen gaat. 

Scholentour – the movie

Als alternatief bieden we een video aan waarin we poppenspeelster Carla Vis en haar pop Mo in actie zien. Leuk voor thuis of in de klas! 

Het thema van de landelijke Vastenactiecampagne is 'Werken aan je toekomst'. Mo heeft zo z’n ideeën hoe hij rijk kan worden. Carla legt uit waarom school zo belangrijk is, en waarom en hoe de kinderen in actie kunnen komen voor kinderen die niet naar school kunnen. Mo wil wel meehelpen, en de kinderen vast ook als ze deze video zien!


Vragen?

Meer weten over de Scholentour? Bel of mail gerust met Angelique Steysel of Kitty Trilsbeek: scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.  

Meer voor scholen