Vacature Fondsenwerver (M/V) voor 24 uur per week

Ben jij commercieel aangelegd en heb je ervaring met fondsenwerving? Houd je ervan om mensen aan te spreken met verhalen van mensen die hun levens proberen te verbeteren en ben je op zoek naar een dynamische werkomgeving met als standplaats Den Haag? Dan zoeken wij jou!

Wij zijn per heden op zoek naar een ervaren fondsenwerver die voor 24 uur per week ons team kan komen versterken. Het betreft een periode van één jaar, met perspectief op een langer dienstverband.

Stichting Bisschoppelijke Vastenactie

Wij inspireren en motiveren katholieken in Nederland om mensen over de hele wereld te ondersteunen bij het opbouwen van een waardig bestaan. Dit doen we door te bouwen aan gemeenschappen in binnen- en buitenland en door het werven van fondsen in Nederland. We zijn een missie- en ontwikkelingsorganisatie van de Katholieke Kerk in Nederland. Het werven van geld doen we het hele jaar door onder particulieren en in de parochies met name in de periode voor Kerstmis en Pasen, ten behoeve van projecten voor mensen die leven in de marge van het bestaan in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Wij staan naast hen, om met hen armoede en onrechtvaardigheid te bestrijden. Vorig jaar participeerden enkele duizenden vrijwilligers in ca. 600 Nederlandse parochies en hebben ca. 50.000 donateurs een bijdrage geleverd. De Stichting heeft een directeur en twaalf medewerkers. De activiteiten staan onder toezicht van de Raad van Toezicht van de stichting. De Stichting is gevestigd in Den Haag. Website: www.vastenactie.nl.

Functieomschrijving

Samen met de campagneleider van de Vastenactie ben je verantwoordelijk voor het werven van fondsen onder particulieren. Fondsenwerving vindt plaats door het benaderen van huidige donateurs als door het werven van nieuwe donateurs. Je helpt bij het opstellen, uitvoeren, bewaken en evalueren van de jaarplannen voor fondsenwerving onder donateurs. Je bepaalt mede welke fondsenwervende activiteiten nodig zijn om de gestelde doelen te behalen. Je voert zelf fondsenwervende activiteiten uit en/of coördineert deze.

Taken

Tot je taken behoren:

  • Het uitvoeren en coördineren van fondsenwervende activiteiten onder huidige donateurs;
  • Het werven van nieuwe donateurs en het uitvoeren en coördineren van fondsenwervende activiteiten onder deze nieuwe donateurs;
  • Het mede opstellen, uitvoeren, bewaken en evalueren van jaarplannen voor fondsenwerving onder particulieren;
  • Het vertalen van de campagnes (Vastenactie, Adventsactie, noodhulpcampagnes, e.d.) naar fondsenwervende activiteiten voor particulieren.

Functie-eisen

Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding en ruime werkervaring. Ervaring als fondsenwerver bij een goede doelenorganisatie is een pré.

Kerncompetenties die passen bij het profiel

  • Kennis van fondsenwerving en marketing;
  • Is in staat het verhaal van Vastenactie goed te vertalen naar particuliere donateurs;
  • Kennis van de van toepassing zijnde relevante applicaties en automatiseringspakketten; 
  • Is proactief en zelfsturend, zoekt samenwerking met collega’s.

De Stichting zoekt een gemotiveerde, positieve en enthousiaste kandidaat die zich tenminste voor een periode van een jaar wil verbinden aan onze organisatie. 

Je hebt affiniteit met R.-K. Kerk, R.-K. hulporganisaties en/of goede doelen. 

Wat bieden wij?

De Stichting biedt een gevarieerde functie aan waarin je binnen een team verantwoordelijk bent voor de fondsenwerving van de Stichting. Een contract van een jaar met perspectief op een langer dienstverband.  Wij bieden een marktconform salaris afhankelijk van relevante werkervaring, leeftijd en opleiding. Werken bij de Stichting betekent werken in een uitdagende, dynamische omgeving van zingeving en solidariteit, met een netwerk van gemotiveerde collega’s.

Enthousiast over deze functie? 

Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie vóór 28 september, met uitgebreid CV. Je kunt je sollicitatie digitaal versturen naar info@vastenactie.nl. Als je vragen hebt over de vacature, kun je contact opnemen met Peter van Hoof, directeur van Stichting BVA, telefoon 070 - 779 6008.