Ieder jaar voert Vastenactie samen met honderden basisscholen campagne voor kinderen ver weg die onze hulp goed kunnen gebruiken. Ze organiseren sponsorlopen, doen een klusje, verzamelen lege flessen, passen op etc. Juist de vastenperiode, de veertig dagen voor Pasen, leent zich voor een ‘pas op de plaats’ en inspireert om je in te zetten voor een ander. 

Scholenfilm

Vastenactie 2022: Een plek voor jou, een plek voor mij

Dit jaar staat de Vastenactiecampagne in het teken van: Een plek voor jou, een plek voor mij. We maken kennis met Maria. Haar familie woont al honderden jaren in een mooie, vruchtbare vallei in Oost-Guatemala, maar nu wordt er een waterkrachtcentrale gebouwd waardoor de rivier droogvalt en ze hun land dreigen kwijt te raken. We gaan tijdens de vastentijd sparen voor kinderen als Maria, zodat zij op hun mooie plek kunnen blijven wonen en ervan kunnen blijven leven!

Op de geefposter die je gratis kunt bestellen in de webshop zie je waarvoor we precies gaan sparen. Leuk om op te hangen in de klas!

  • Voor € 10,- kunnen de mensen in Maria's dorp al graan en zaden kopen om te verbouwen en van te eten.
  • Voor € 30,- kunnen er kippen worden gekocht én voor 3 maanden eten voor de kippen.
  • Voor € 30,- kan een advocaat worden ingehuurd die hen helpt op te komen voor hun rechten op hun land en het toegang tot water.

Sparen jullie mee?