Elk jaar slaat Vastenactie de handen ineen met honderden basisscholen om campagne te voeren voor kinderen ver weg. Van sponsorlopen tot klusjes doen, lege flessen verzamelen en oppassen, alles kan! Juist de vastenperiode, de veertig dagen voor Pasen, is de perfecte tijd om even stil te staan en geïnspireerd te worden om iets te betekenen voor anderen. Doe je ook mee?

External video URL


Vastenactie 2024 staat in het teken van een bijzonder project in Zimbabwe. We maken kennis met Thandekile en haar familie in de provincie Masvingo. Ze is weduwe geworden door Corona en doet er alles aan om haar kinderen een toekomst te geven. Door klimaatverandering en armoede door Corona verliest ze terrein en heeft ze moeite om haar twee jonge kinderen van voedsel te voorzien.

Het nieuwe lespakket en de actiematerialen voor de vastentijd 2024 zijn beschikbaar in onze webshop!

Vastenactie 2024: Leven in een veranderende wereld

Thandekile merkt dagelijks de grote gevolgen van de klimaatverandering: de droge periodes worden langer en heter en dan is het moeilijk om voldoende groente te verbouwen. De natte periodes zijn kort en hevig. Zo hevig, dat de regens grote overstromingen veroorzaken. Vastenactie wil het gezin van Thandekile en andere kwetsbare families in het gebied ondersteunen. We willen onder andere waterpunten met pompen aanleggen, de boeren leren hoe ze hun land effectiever kunnen bewerken - denk aan het gebruik van een zadenbank en het telen van inheemse rassen die beter tegen het lokale klimaat kunnen - en ze noodzakelijke materialen geven. Daarnaast willen we de families extra middelen van bestaan geven, bijvoorbeeld door een aantal groepen naailes te geven. 

Download Lespakket Vastenactie 2024

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief