Het belang van doorleren  

Tijdens Vastenactie 2021 zijn er weer scholen in actie gekomen om de projecten van Vastenactie te steunen. Het Vastenactiethema was: 'Werken aan je toekomst'. We lieten zien hoe belangrijk het is dat kinderen niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Dat vergroot hun kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen. 

Met de opbrengsten van alle activiteiten kunnen kinderen in onder andere Zambia een vak leren en zo zelf werken aan een betere toekomst.

Hieronder zie je een aantal mooie acties van scholen die zich in hebben gezet voor Vastenactie 2021: 

Challenges voor Vastenactie

rennende kinderen kbs De VliegerBij KBS de Vlieger 2 in Zwolle hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 in iedere groep zelf vijf of zes challenges verzonnen. Zo had groep 8 bedacht om een hele dag lang alleen vloeibaar voedsel te eten en rende groep 5 een week lange elke dag vijf rondjes rond de school. En ze maakten een video met liedjes: ze gaan voor 1000 likes! Help ze gerust een handje! 

 

 

Klussen en haantjes

Geknutselde haantjesDe St. Franciscusschool in Haarlemmerliede doet al jaren actief mee met Vastenactie. Na vertoning van de Vastenactievideo zijn de kinderen aan de slag gegaan om geld in te zamelen. Vaatwassers werden uitgeruimd, auto’s gewassen en tuinen opgeknapt. En de kleuters hebben mooie haantjes geknutseld die ze aan (o)pa of (o)ma mochten geven.
 

 

 

Sieraden en zeep voor Brazilië

sieraden verkopen voor goede doelMarinthe (6 jaar) en Marijn (8 jaar) uit Ugchelen maakten zelf sieraden, zeepjes en raamhangers en verkochten die voor het Vastenactie Eigen Doel Project Procapaz in de sloppenwijken in Brazilië. Ook op Facebook kwam je ze tegen. En de sieraden zijn nog steeds te koop! Interesse? Mail naar margo.beverloo@vastenactie.nl!