Terwijl Nederland zich in het oranje hult in de aanloop naar de eerste EK-wedstrijd, laten wij u in dit online magazine kennismaken met ons sportproject in Brazilië. De Nederlandse sportleraar Onno Raadsen laat zien dat je met sport levens kunt veranderen. Verder lezen we ook over projecten die een verschil maken in de levens van Marine Shishaberidze in Georgië en oma Paulina en haar kleinzoon Amilcar in Nicaragua.

Coronavrij?
Voor velen van ons lijkt een zorgeloze, coronavrije zomer aan te breken, hoe anders is het in het Zuiden waar een nieuwe besmettingsgolf toesloeg. We lezen in een indringend artikel de verhalen van onze partners ver weg over de ongelijke verdeling van vaccins, over een groter wordende kloof tussen arm en rijk en dat internationale solidariteit meer dan gewenst is. 

Landrechten - thema 2022
We kijken in dit nummer ook vooruit naar het thema voor de Vastenactiecampagne 2022: landrechten. Het is zo’n groot en actueel onderwerp dat we u alvast laten kennismaken met het belang van landrechten voor inheemse volken.

digitaal donateursmagazine