Binnen minder dan twee jaar zullen alle CIDSE-lidorganisaties en hun supporters de kans krijgen om aan verkiezingen deel te nemen. Verenigd door een grote toewijding aan sociale en klimaatrechtvaardigheid, nodigen CIDSE-directeuren alle inwoners van “ons gemeenschappelijke huis” uit om de komende maanden verantwoordelijkheid, solidariteit en hoop te tonen bij de verkiezingen.

Marc Bollerman, directeur Vastenactie formuleert het aldus: “De katholieke traditie roept ons op tot bekommernis om elkaar en om de wereld. Ik hoop van harte dat we deze verkiezingen aangrijpen om onze stem te laten horen. Het is een geweldige kans om te laten zien dat we geven om mensen die moeten leven in moeilijke omstandigheden, dat we de gevolgen van ons handelen voor de aarde serieus nemen en om beleidsmakers te vragen kritisch te kijken naar de wetten en systemen die dit alles in stand houden.”

Wie is CIDSE?

CIDSE is het netwerk van 18 katholieke organisaties uit Europa en Noord-Amerika die zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid wereldwijd. Ook hier worden beleidsdiscussies gevoerd en worden gezamenlijke lobby’s gevoerd op thema’s als klimaatrechtvaardigheid, landrechten, gender gelijkheid en voedsel- en energiesystemen. Vastenactie is lid van Cidse. 

Lees hier de volledige verklaring.

Gerelateerde verhalen