De Engelse Andy Minett woont en werkt in Oekraïne. De leraar Engels ontvluchtte een paar weken geleden de hoofdstad Kiev, maar besloot alsnog te blijven om zijn steun te betuigen. Hij stelde zijn appartement in Lviv als guesthouse beschikbaar voor het huisvesten en verzorgen van vluchtelingen.

Volledige service

Andy en zijn team spreken de vluchtelingen aan op straat of op het station. Het guesthouse wil de vluchtelingen een volledige service aanbieden. Zo wordt er niet alleen gezorgd voor onderdak, voedsel en hygiëneproducten, maar krijgen de vluchtelingen ook hulp met praktische zaken.

Vastenactie ondersteunt guesthouse

Vastenactie heeft haar steun toegezegd. We dragen bij in de kosten voor huur, de stookkosten en maaltijden. Daarnaast zorgen we voor een kleine bijdrage voor de mensen die willen vertrekken uit het guesthouse.

Bekijk hieronder de foto's van een aantal vluchtelingen die verblijven in het guesthouse.

Guesthouse Lviv
Alina, haar moeder en 3 katten zijn aangekomen uit Maripuol. Ze hebben vier weken geschuild in een kelder. Alina's vader is vermist en twee vrienden zijn overleden. Hun huis is verwoest. Ze hebben vier dagen gereisd en niet geslapen. 

 

Guesthouse Lviv
Dit zijn Mary-Jane en Madeline, twee nanny's uit de Filipijnen. Ze zijn super aardig en heel behulpzaam. Ze verlieten hun huis in Vasylkiv, een van de zwaarst getroffen gebieden rondom Kyiv. Madeline is dapper teruggekeerd naar Vasylkiv, want ze had heimwee. Maar Mary-Jane is in Lviv gebleven.
 

Guesthouse Lviv
Dit zijn Yana, Akmed en Alyona. Zij vluchtten vanuit Brovary, een van de zwaarst getroffen gebieden van Kyiv. Voor Akmed was het niet toegestaan om het land te verlaten. Maar Yana en Alyona zijn veilig in Italië aangekomen.

Onze partners in Oekraïne hebben zich de afgelopen maanden veelal vrijwillig ingezet voor hun landgenoten. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. We maakten een indrukwekkend overzicht van de hulp die ze konden bieden.

DOWNLOAD DE RESULTATEN