Op 14 maart, het weekend voor de Tweede Kamerverkiezingen, wordt er landelijk een klimaatalarm geslagen. Dit klimaatweekend is niet alleen bedoeld om politieke partijen aan te sporen om serieus werk te maken van klimaatbeleid, maar ook om onszelf te verbinden aan bewuste, duurzame keuzes in onze leefwijze. Daarnaast doen wij een dringend beroep op de politici om te staan voor duurzaamheid, hun verantwoordelijkheid te nemen en grote vervuilende bedrijven aan het klimaatakkoord van Parijs te houden. 

Diverse christelijke organisaties, waaronder de Laudato Si werkgroep, Raad van Kerken, GroenGelovig en Vastenactie ondersteunen het klimaatalarm. Wij erkennen dat het voortbestaan en welzijn van de mens sterk verbonden is met het welbevinden van de aarde.
Op verschillende locaties door heel Nederland en gewoon vanuit huis kunt u uw stem laten horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. We nodigen u uit om mee te denken en mee te doen aan dit klimaatweekend. 

Wat kunt u doen?

Volg de livestream van het landelijk klimaatalarm
De livestream is te volgen op zondagmiddag 14 maart. Het programma loopt van 14.00 tot 15.30 uur, om 14.59 uur is er een minuut stilte en 15.00 uur het ‘alarm’ waarbij klokken luiden. 

De kerkklokken luiden als klimaatalarm
Om 15.00 uur luiden kerken de klokken voor de situatie waarin zo’n groot deel van de schepping verkeert. Land lijdt onder droogte en natuurrampen, mensen hebben wereldwijd moeite om hun hoofd (letterlijk) boven water te houden door gevolgen van klimaatverandering.

Bid mee tijdens de online gebedsbijeenkomst
Na het luiden van de klokken om 15.00 uur opent GroenGelovig een landelijke online gebedsbijeenkomst. We bidden met elkaar voor politici, mensen wereldwijd die nu al last hebben van klimaatverandering, bedreigde diersoorten en de schepping die lijdt. Deelnemen kan via Youtube (GroenGelovig).