Een van de belangrijke onderdelen van Project Elimu in Kibera, Nairobi is het verstrekken van gratis maandverband. Voor meisjes heel belangrijk, omdat ze moeten thuisblijven van school als ze ongesteld zijn en geen maandverband hebben.

Mike Wamaya - Kibera KeniaOprichter Mike Wamaya: “Inmiddels ontvangen 1500 meisjes via ons project gratis maandverband. In ruil daarvoor doen ze minstens 30 minuten vrijwilligerswerk per week. Dat maakt ze actief en helpt de gemeenschap. Zo hoorde ik dat de jongeren bijvoorbeeld zelf aanbieden om de kerk te komen schoonmaken.” Door het vrijwilligerswerk worden de meiden zelfstandig en ze leren initiatief nemen: “Op deze manier creëren we leiders: ze zoeken zelf naar dingen om te doen, leren initiatief nemen en zijn zichtbaar in hun gemeenschap,” aldus Mike.

Overigens kunnen de jongens ook meedoen en punten verdienen met vrijwilligerswerk, zodat hun zusjes en vriendinnen maandverband kunnen ophalen. 

meisjes Kibera Kenia

 

Project Elimu begon als dansstudio en is inmiddels uitgegroeid tot een veilige haven voor de kinderen uit sloppenwijk Kibera. Lees hier hoe het allemaal begon.