Vastenactie heeft in samenwerking met Cordaid en het Bisdom Den Bosch een evenement georganiseerd in het kader van de Caritas-campagne ‘Share the Journey’. Vrijdag 20 september werden in het Bossche Stadsklooster San Damiano de handen ineen geslagen om de gastvrijheid te vieren.

100 geïnteresseerden uit de regio waren aanwezig tijdens deze bijeenkomst, die in het teken stond van de Werelddag voor vluchtelingen en migranten van 29 september. Hella van der Wijst leidde de middag en hield ons het adagium van Paus Franciscus voor: je met open armen uitstrekken naar de mensen om je heen, naar de armsten en meest kwetsbaren onder ons.

Elkaars reis delen

Bisschop de Korte hield een betoog om samen op te lopen en elkaars reis te delen; om zorg te hebben voor anderen.  Lees hier zijn toespraak.

Gasten uit Curaçao

Voor de bijeenkomst waren Pastor Ivan en Marugia Janga overgekomen vanuit Curaçao en Bonaire. Zij zijn verbonden aan het programma van Caritas Willemstad, ondersteund door Cordaid en Vastenactie. Marugia vertelde meer over de ontberingen die Venezolaanse vluchtelingen treffen op de Nederlands-Caribische eilanden door gebrek aan humanitaire hulp.

Bekijk de video over de schrijnende situatie van Venezolaanse vluchtelingen op de Nederlandse Antillen:

 
Copyright fotomateriaal:
Foto omhelzing mannen: copyright Ansafranco Lannino
Foto paus: copyright l’osservatore romano