Periodiek doneren

Steunt u ons al jaren en wilt u dit blijven doen? Dan is het goed om te weten dat uw periodieke gift aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Wie minimaal 5 jaar achtereen geld doneert aan Vastenactie (‘periodieke schenking’) kan dit bedrag bij de aangifte inkomstenbelasting volledig aftrekken van het inkomen. De belastingdienst stelt wel als voorwaarde dat u het formulier ‘schenkingsovereenkomst’ invult. 

Belastingvoordeel

Vanzelfsprekend bepaalt u zelf welk bedrag u jaarlijks wilt doneren. Hoe hoger het bedrag, hoe groter uw belastingvoordeel. U kunt er ook voor kiezen dit belastingvoordeel ten goede te laten komen aan Vastenactie.  
Klik hier om direct uw belastingvoordeel te berekenen.

Schenkingsovereenkomst

Formulier periodiek schenken (invulbare pdf)

Regel de schenkingsovereenkomst eenvoudig en snel:

1)    Bepaal het bedrag dat u wilt schenken
2)    Vul de schenkingsovereenkomst in
3)    Print de overeenkomst 
4)    Stuur de overeenkomst naar (postzegel is niet nodig): 
       Vastenactie
       Antwoordnummer 24662
       2490 WB  Den Haag

Wij houden één exemplaar en sturen u een getekend exemplaar terug voor uw eigen administratie. Bij de eerstvolgende belastingaangifte kunt u het schenkingsbedrag opvoeren. 
Periodiek schenken is helaas niet mogelijk met terugwerkende kracht. 

Doneren in termijnen

U kunt het jaarlijkse schenkingsbedrag in één keer voldoen, of in termijnen: per maand, kwartaal of half jaar. Dit geeft u aan op de overeenkomst. 

Hebt u nog vragen of ontvangt u het formulier van de schenkingsovereenkomst liever per post?

Femke Wiltenburg van de donateursafdeling helpt u graag verder. Bellen kan op 070-779 6008 of stuur een e-mail naar donateurs@vastenactie.nl

Femke Wiltenburg
Femke Wiltenburg