Scholentour 2020

Jaarlijks reist Vastenactie tijdens de vastentijd (in 2020 van 26 februari tot 10 april) met een theatervoorstelling voor basisscholen door het land. Daarin besteden we op een speelse manier aandacht aan de betekenis van de vastentijd. 

Verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek gaat in zijn programma ‘Samen Sterk’ in op thema’s als vriendschap en iets doen voor een ander. Ook brengt hij de vastenactieprojecten op een toegankelijke manier ter sprake. Met zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maakt Matthijs er een spetterend spektakel van, waar hij de kinderen actief bij betrekt. In onderstaand filmpje vertelt hij er meer over.


Kan iedere basisschool meedoen?

Laat de leerlingen genieten van deze interactieve voorstelling! De voorstelling is geschikt voor alle basisscholen en voor alle groepen (1 t/m 8). Er zijn geen kosten aan verbonden. Als enige tegenprestatie vragen we dat scholen een fondsenwervende activiteit organiseren voor Vastenactie.  

Hoeveel tijd kost het?

Wanneer wij met de voorstelling langs komen op een basisschool dan verblijven wij hier maximaal één dagdeel. Dat is inclusief op- en afbouw. De voorstelling zelf duurt 45 minuten.

Inschrijfformulier

Aanmelden kan tot 1 december 2019. Download hier het inschrijfformulier. Vastenactie maakt vervolgens de planning en geeft deze tijdig door.

Vragen?

Meer weten over de Scholentour? Bel of mail gerust met Kitty Trilsbeek: 
scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.

Kitty Trilsbeek
Kitty Trilsbeek

Ervaringen van andere scholen

De Sint Maartensschool in Voorburg was eerder dit jaar een van de deelnemers aan de Scholentour. 

 

 

Meer voor scholen