Scholentour 2020

Jaarlijks reist Vastenactie tijdens de vastentijd (in 2020 van 26 februari tot 10 april) met een theatervoorstelling voor basisscholen door het land. Daarin besteden we op een speelse manier aandacht aan de betekenis van de vastentijd. 

Verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek gaat in zijn programma ‘Samen Sterk’ in op thema’s als vriendschap en iets doen voor een ander. Ook brengt hij de vastenactieprojecten op een toegankelijke manier ter sprake. Met zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maakt Matthijs er een spetterend spektakel van, waar hij de kinderen actief bij betrekt. In onderstaand filmpje vertelt hij er meer over.


Doet uw school mee?

Laat ook uw leerlingen genieten van deze interactieve voorstelling! De voorstelling is geschikt voor alle groepen (1 t/m 8). Er zijn geen kosten aan verbonden. Als enige tegenprestatie vragen we dat uw school een fondsenwervende activiteit organiseert ten bate van Vastenactie.  

Hoeveel tijd kost het?

Wanneer Vastenactie met de voorstelling naar uw school komt, moet u rekening houden met maximaal 1 dagdeel. Dat is inclusief op- en afbouw. De voorstelling zelf duurt 45 minuten.

Inschrijfformulier

Aanmelden kan tot 1 december 2019. Download hier het inschrijfformulier. U kunt daarop uw beschikbare data aangeven. Vastenactie maakt vervolgens de planning en geeft deze tijdig door.

Vragen?

Wilt u meer weten over de Scholentour? Bel of mail gerust met Kitty Trilsbeek: scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.

Ervaringen van andere scholen

De Sint Maartensschool in Voorburg was eerder dit jaar een van de deelnemers aan de Scholentour. 


 

Ieder jaar is het weer genieten! De gezichten van de kinderen zeggen alles. Bonifatiuschool, Ter Apel

Fijn dat we dit mochten zien. Het is een feestje om met jullie te zorgen voor een ‘nieuwe wereld. St. Theresiaschool, Barger-Compascuum

 

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief