Scholentour 

Jaarlijks reist Vastenactie tijdens de vastentijd met een theatervoorstelling voor basisscholen door het land. Daarin besteden we op een speelse manier aandacht aan de betekenis van de vastentijd. 

In verband met het coronavirus zijn alle Scholentourvoorstellingen vanaf 16 maart komen te vervallen. De scholen die deelnemen aan de Scholentour hebben wij per e-mail een bericht gestuurd.

Verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek gaat in zijn programma ‘Samen Sterk’ in op thema’s als vriendschap en iets doen voor een ander. Ook brengt hij de vastenactieprojecten op een toegankelijke manier ter sprake. Met zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maakt Matthijs er een spetterend spektakel van, waar hij de kinderen actief bij betrekt. Naast Matthijs Vlaardingerbroek zal ook Carla Vis Scholentourvoorstellingen verzorgen.

Matthijs Vlaardingerbroek en Carla Vis


Kan iedere basisschool meedoen?

Laat de leerlingen genieten van deze interactieve voorstelling! De voorstelling is geschikt voor alle basisscholen en voor alle groepen (1 t/m 8). Er zijn geen kosten aan verbonden. Als enige tegenprestatie vragen we dat scholen een fondsenwervende activiteit organiseren voor Vastenactie.  

Hoeveel tijd kost het?

Wanneer wij met de voorstelling langs komen op een basisschool dan verblijven wij hier maximaal één dagdeel. Dat is inclusief op- en afbouw. De voorstelling zelf duurt 45 minuten.

Aanmelden

Inschrijven voor de Scholentour 2021 kan vanaf najaar 2020. Dit zullen wij aankondigen in onze Scholennieuwsbrief.

Vragen?

Meer weten over de Scholentour of wilt u op de mailinglijst worden opgenomen? Bel of mail gerust met Kitty Trilsbeek: 
scholentour@vastenactie.nl of 070-77 96 008.

Kitty Trilsbeek
Kitty Trilsbeek

Ervaringen van andere scholen

De Sint Maartensschool in Voorburg was in 2019 een van de deelnemers aan de Scholentour. 

 

 

Meer voor scholen