Scholentour 2020

Jaarlijks reist Vastenactie met een theatervoorstelling voor basisscholen door het land. Daarin besteden we op een speelse manier aandacht aan de betekenis van vastentijd. Zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maken er een waar spektakel van, voor én met de leerlingen. 

In zijn spetterende programma 'Samen Sterk' gaat verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek in op thema's als vriendschap en iets doen voor een ander. Op een laagdrempelige manier brengt hij de vastenactieprojecten ter sprake. 
In onderstaand filmpje vertelt Matthijs iets meer over de voorstelling.


Doet uw school mee aan de Scholentour?

Laat ook uw leelingen genieten van deze (interactieve) voorstelling. Deelname is gratis. De tegenprestatie die wij van de scholen vragen is een fondsenwervende activiteit voor Vastenactie (zoals bijvoorbeeld een sponsorloop). Met uw inschrijving gaat uw school akkoord met de gevraagde tegenprestatie. Ook dient de school de opbrengst hiervan door te geven via scholentour@vastenactie.nl

Praktische informatie

  • Duur voorstelling: 45 minuten
  • Opbouw voorstelling: 60 minuten
  • Afbraak voorstelling: 30 minuten
  • Maximaal 1 dagdeel (ochtend of middag) aanwezig op school
  • Deadline inschrijven: eind november

Inschrijfformulier

Vanaf eind september staat het inschrijfformulier voor de Scholentour 2020 online op deze plek.

Meer weten over de Scholentour?

Wilt u meer weten over de Scholentour: Mail dan naar scholentour@vastenactie.nl of neem contact op met Kitty Trilsbeek op 070-7796008.

Ervaringen van andere scholen

De Sint Maartensschool in Voorburg was eerder dit jaar een van de deelnemers aan de Scholentour. Kijk en luister naar de docent en enkele leerlingen waarom zij het belangrijk vinden dat hun school meedoet met de Vastenactiecampagne.


Reacties van deelnemende scholen:

Ieder jaar is het weer genieten! De gezichten van de kinderen zeggen alles. Bonifatiuschool, Ter Apel

Fijn dat we dit mochten zien. Het is een feestje om met jullie te zorgen voor een ‘nieuwe wereld. St. Theresiaschool, Barger-Compascuum