Het is de kunst om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de Vastenactie campagne door voor veel publiciteit te zorgen. Belangrijke doelgroepen zijn natuurlijk kerkgangers en parochianen; deze bereikt u door posters op te hangen in de kerk, aandacht te besteden aan Vastenactie in de vieringen en door berichten in het parochieblad te plaatsen. 

Persbericht
persbericht in weekkrantjesProbeer ook aan andere doelgroepen te denken: de doelstellingen van Vastenactie spreken veel meer mensen aan. Deze mensen bereikt u niet met materialen in de kerk of via het parochieblad. Plaats daarom een persbericht in het regionale weekblad. Vaak is de redactie blij met kopij en als u een mooie foto meestuurt, is de kans groot dat uw artikel wordt geplaatst. Hier vindt u een aantal tips.

Posters en spandoeken
Hang Vastenactieposters op plaatsen waar veel mensen samenkomen: in de bibliotheek, bij winkels, in het buurthuis. Ligt uw kerk aan een drukke straat met veel voorbijgangers? Denk dan eens aan het ophangen van een groot spandoek van Vastenactie zoals in de parochie Heilige Geest in Rijen doen. U kunt de posters en een spandoek bestellen in de webshop

Social media en website
Is uw parochie, MOV-werkgroep of pastor actief op Facebook? Plaats daar ook berichten over Vastenactie. Neem daarbij een verwijzing op naar de website van Vastenactie, zodat mensen snel informatie kunnen vinden. 

Radio
Ook de lokale radio is een mogelijkheid om de campagne onder de aandacht te brengen. Stuur een persbericht naar de redactie of neem telefonisch contact op. 

Standje en KoffieStop 
Vrijwilligers die koffie drinkenMet een standje in de supermarkt, winkelcentrum of op de markt bent u zichtbaar aanwezig. U kunt er zelfs een Koffie Stop van maken. Bied mensen een kopje koffie aan en dan is er de gelegenheid om meer te vertellen over Vastenactie en een foldertje mee te geven. Probeer er een regionaal bekend persoon bij te betrekken; dat verhoogt de kans dat de plaatselijke media er aandacht aan besteden. 

Netwerken
Leg verbindingen met andere organisaties en clubs in de buurt. Wilt u een eendaagse pelgrimstocht organiseren, zoek dan contact met de plaatselijke wandelclub of 55 + wandelgroepen.