Bezinning
samen wandelen en koffie drinkenWandelen nodigt uit tot bezinning: tijdens de tocht kunt u van tijd tot tijd stil staan voor een bezinningsmoment. Kerken, kapellen en kruisen lenen zich voor zo’n moment, maar ook bijzondere plekken in het landschap.  

Korte wandelingen voor iedereen
Een wandeltocht hoeft niet lang te zijn. Je kunt ook een tocht organiseren van 5 of 10 kilometer, zodat kinderen en ouderen ook mee kunnen wandelen. Zoals in de parochies van Parkstad, waar elk jaar zestig mensen een korte pelgrimstocht van 5 kilometer lopen. 

Op een vast tijdstip
Samen wandelenIn sommige parochies wandelen mensen tijdens de vastentijd elke week op een vast tijdstip. Aanmelden is niet nodig, want de wandeling gaat altijd door. Vrijwilligers van de HH. Martelaren van Gorcum Kerk organiseren  samen met de PKN zulke wandelingen. Bij de start een korte meditatie, een wandeling van 30 tot 45 minuten afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie. In de Pax Christi parochie in Woerden neemt de pastoor zes dagen in de week om 9.00 uur het voortouw, in de HH. Nicolaas Pieck en Gezellen parochie in Brielle zijn vrijwilligers de voortrekkers van de wekelijkse korte wandeling. 

Wandelen langs bijzondere plekken
Wilt u als parochie toch een langere tocht organiseren? Denk dan eens aan een wandeling waarbij verschillende geloofsgemeenschappen met elkaar verbonden worden. 

Of organiseer een korte wandeling waarbij je op bezoek gaat bij plaatsen waar mensen zich inzetten voor andere mensen, zoals een opvanghuis, voedselbank, verpleeghuis of diaconaal project. 

Inspiratie voor bezinningsmomenten is ook te vinden op de website van Groen Geloven (groengeloven.com). Marjolein Tiemens schreef teksten voor een meditatieve wandeltocht aan de hand van het Zonnelied van Franciscus: Laudato Si wandeling