Help Ghanese meisjes terug naar school

Veel meisjes in Ghana gaan voortijdig van school, omdat hun ouders geen geld hebben voor schoolbenodigdheden. Het project van Go Go Girl Ghana wil zoveel mogelijk meisjes in staat stellen terug naar school te gaan.
Wat willen we bijdragen? € 1.750
Land
Ghana
Doelgroep
Meisjes
Thema
Onderwijs
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025
Doneer nu
Wat willen we bijdragen? € 1.750
Land
Ghana
Doelgroep
Meisjes
Thema
Onderwijs
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025

Wat is er aan de hand?

Onderwijs in Ghana is gratis, maar toch kunnen niet alle kinderen naar school. Vooral meisjes gaan vaak voortijdig van school, omdat hun ouders de bijkomende kosten niet kunnen betalen, voor schooluniform, boeken, tassen en andere benodigdheden. Ouders vinden het voor meisjes vaak minder belangrijk dat ze hun schoolopleiding afmaken.

Wat willen we bereiken?

Het doel van dit project is te voorkomen dat meisjes stoppen met school of te zorgen dat ze terugkeren naar school. Dan hebben ze een betere toekomst en kans op een zelfstandig leven. Als meisjes naar school gaan worden ze minder vaak zwanger. Onze partnerorganisatie Go Go Girl Ghana geeft meisjes informatie over voorbehoedsmiddelen, zwangerschap en persoonlijke hygiëne. Ook wil ze ouders bewust maken van de gelijke rechten van meisjes en van het belang van scholing.

Hoe doen we dat?

Go Girl Ghana betaalt de helft van de schoolkosten voor meisjes die goede cijfers halen, maar die om financiële redenen niet meer naar school kunnen. De ouders moeten volledige verantwoordelijkheid nemen en eerst zelf de start maken. Het doel is om minimaal 25 meisjes tussen 10 en 21 jaar financieel te ondersteunen, hoe meer hoe liever. Er is een Go Girl centrum met een bibliotheek, waar de meisjes kunnen studeren, computerlessen volgen en elkaar ontmoeten. Tijdens wekelijkse ‘meidenbijeenkomsten’ krijgen ze ondersteuning, informatie en studiebegeleiding. Deze activiteiten worden geleid door vrouwen. De verwachting is dat de deelneemsters aan dit project een voorbeeld zijn voor andere meisjes.

KAN-Emmaus-Paulus parochies voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 5.250. Hiervan wordt € 3.500 bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar € 1.750 bij.

doneer nu