Zonnepanelen voor straatkinderenopvang in DR Congo

Als in Kinshasa voor de zoveelste keer de stroom uitvalt, vallen ook de activiteiten in de opvangcentra voor straatkinderen stil. Zij kunnen dan geen huiswerk maken of televisie kijken. Zonnepanelen lossen dat probleem op.
Wat willen we bijdragen? € 3.776
Land
Congo-Kinshasa
Doelgroep
Straatkinderen
Thema
Welzijn
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025
Doneer nu
Wat willen we bijdragen? € 3.776
Land
Congo-Kinshasa
Doelgroep
Straatkinderen
Thema
Welzijn
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025

Wat is er aan de hand?

Kinshasa, de hoofdstad van de Democratische Republiek Congo, heeft grote problemen met de elektriciteitsvoorziening. Soms zit een stadsdeel een hele week zonder stroom. Dat bemoeilijkt het werk van de ngo ORPER, die op vijf locaties in de stad opvang en onderdak biedt aan straatkinderen. Om dat probleem op te lossen liet de organisatie op alle locaties en het hoofdkantoor zonnepanelen installeren. Die zijn nu stukgegaan. Er is niet genoeg geld om ze te laten repareren.

Wat willen we bereiken?

ORPER heeft jaarlijks ruim duizend straatkinderen onder haar hoede. Die probeert de kinderen een betere toekomst te geven. De medewerkers zetten zich in voor terugkeer van de kinderen naar hun gezin. In de tussentijd gaan de kinderen naar school en doen mee aan vrijetijdsactiviteiten. In de vijf opvangcentra kunnen ze spelen, studeren, huiswerk maken, kinderprogramma’s kijken op televisie en eten. Als de stroom uitvalt kan dat allemaal niet en bovendien maakt de duisternis de centra onveilig. Het is daarom van belang dat de zonnepanelen gerepareerd worden.

Hoe doen we dat?

Een expert heeft vastgesteld welke onderdelen van de zonnepanelen installaties gerepareerd kunnen worden en welke aan vervanging toe zijn. Er ligt een offerte die drie jaar garantie biedt voor reparaties en het verhelpen van storingen.

De volgende parochies voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen: O.L.V. Onbevlekt Ontvangen in Nieuw Vennep, H. Joannes Evangelist in Buitenkaag, H. Joannes de Doper in Hoofddorp, H. Augustinus Kerk in Vijfhuizen, Engelbewaarders kerk in Badhoevedorp en O.L.V. Geboorte in Halfweg. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 12.573. Hiervan wordt € 8.547 bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar € 3.776 bij.

doneer nu