Samen eten en wandelen verbindt mensen met elkaar, het is gezellig en nodigt ook uit tot een gemeenschappelijke bezinning. Tijdens een (gedeeltelijke) lockdown zijn vasten- of solidariteitsmaaltijden helaas niet mogelijk. En ook het wandelen in grote groepen valt niet binnen de richtlijnen van de overheid. Toch zijn er ook in coronatijden mogelijkheden om eten en wandelen te verbinden met de Vastenactie.

In de webshop vindt u binnenkort vegetarische recepten die u hiervoor kunt gebruiken. 

Afhaalmaaltijd voor Vastenactie
maaltijdboxDe H. Claraparochie in Aarlanderveen kon haar jaarlijkse adventsmaaltijd niet organiseren vanwege corona. In plaats daarvan konden mensen kiezen uit twee mogelijkheden: recepten kopen en de maaltijd zelf koken of een maaltijd laten bezorgen. Deze nieuwe actie werd een groot succes met 145 bezorgmaaltijden waarvan de opbrengst bestemd was voor het adventsproject in Congo. 


Het alternatief van maaltijden thuis bezorgen kan ook een middel zijn om contact te maken met parochianen die in zich eenzaam voelen in deze coronatijden. Dit initiatief kan de MOV-groep samen oppakken met de bezoekersgroep en PCI in de parochie. 

Wandelen
Tijdens een (gedeeltelijke) lockdown kan de jaarlijkse pelgrimstocht niet doorgaan. Maar mensen kunnen wel alleen, met z’n tweeën of in kleine groepjes wandelen. Daarom stelt Vastenactie een digitaal boekje samen van de mooiste wandelingen uit 10 jaar Pelgrimstocht. Vanaf januari is dit digitale boekje verkrijgbaar in de webshop.  

En gaat u zelf op pad dan is inspiratie voor bezinningsmomenten ook te vinden op de website van Groen Geloven (groengeloven.com). Marjolein Tiemens schreef teksten voor een meditatieve wandeltocht aan de hand van het Zonnelied van Franciscus: Laudato Si wandeling