Online verkoop van spullen
hongerdoek tasjesParochies zijn creatief in het verzinnen van spullen om te verkopen. Viooltjes, bloembollen en hongerdoektasjes tijdens de vastentijd, kerststukjes en kaarsen in de Advent. Ook lekkernijen zoals paaseitjes, cupcakes of kerstgebak worden volop aangeboden. Het organiseren van een rommelmarkt of boekenmarkt kost tijd, maar levert veel publiciteit op. 


In een situatie van lichte coronamaatregelen is het mogelijk om spullen te verkopen of een markt te organiseren. Het vraagt wel om veel ruimte en een goede organisatie van de bezoekersstromen, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. 

Tijdens een (gedeeltelijke) lockdown stuit de verkoop van spullen op grenzen. U kunt dan overgaan op het online aanbieden van spullen die later aan huis worden bezorgd zodat voldoende afstand gewaarborgd is. Of u plaatst uw aanbod in het parochieblad, zodat mensen telefonisch kunnen bestellen. 

De Sint Petrusparochie in Krommenie organiseerde een online veiling die een mooi bedrag opleverde, ook verkochten zij spullen via marktplaats.

Bezinningsboekje en pakketje
campagnefolder VastenactieDat verkoop van spullen en bezinning hand in hand kunnen gaan, laat de parochie H. Franciscus van Assisi in Assen elk jaar zien. Zij brengen een Vastenkalender uit met bezinnende teksten, mooie afbeeldingen  en informatie over de Vastenactie-projecten. 
Tijdens de eerste coronagolf maakten sommige parochies een pakketje of boekje dat zij thuis bezorgden bij parochianen om op deze manier toch contact te houden. Wellicht kan de parochie ook een folder van de Vastenactie toevoegen aan het pakketje.