De mensonterende omstandigheden in aanmeldcentrum Ter Apel, waar honderden mensen buiten moeten slapen en de hygiëne en veiligheid zwaar te wensen overlaten, beheersen het nieuws deze dagen. We zijn dan ook trots op onze collega Alejandra, die namens het platform Stop Racisme in actie kwam. In dit nummer leest u een indrukwekkend interview met haar.

Van mishandeld dienstmeisje tot ambitieuze onderneemster

Ook aandacht voor de positie van miljoenen buitenlandse arbeiders, die ver van huis geld proberen te verdienen voor hun families thuis. Speciale aandacht vragen we voor de honderdduizenden dienstmeisjes, die soms 20 uur per dag moeten werken, slecht worden behandeld en vaak niet of nauwelijks salaris ontvangen. We steunen een project in Bangladesh dat de teruggekeerde vrouwen opvangt en helpt hun leven thuis weer op de rit te krijgen door onder andere beroepsopleidingen. Met prachtige resultaten!

Verder delen we de resultaten van ons werk met u. We konden vorig jaar dankzij uw steun maar liefst ruim 200.000 mensen ondersteunen bij de opbouw van een goed bestaan. Een prachtig resultaat, waarmee we natuurlijk heel blij zijn.

Online magazine