Onderstaande vrolijke foto’s ontvingen we van onze partner UA Lifelines in Kiev. De vrijwilligers daar hoorden van haar ouders dat hun dochter Uliana jarig zou zijn en ze besloten Uliana een onvergetelijke tiende verjaardag te bezorgen in het opvanghuis. Tijdens de voorbereidingen bleek dat Uliana’s oudere zusje Ksenia vlak daarvoor jarig was geweest.

Verjaardagsfeestje Oekraïne    Verjaardagsfeestje Oekraïne

Op die dag schuilde het gezin echter in de metrotunnels van Kharkiv en kon er van een vrolijk feest geen sprake zijn: de gezinsleden stonden doodsangsten uit en vreesden voor hun leven tijdens de bombardementen. Dus besloten de medewerkers om ook Ksenia’s verjaardag mee te vieren. Er werd een masterclass pizza bakken georganiseerd, er was taart, er waren slingers en ballonnen én natuurlijk cadeautjes. En zo werd het een onvergetelijk feest voor Ksenia en Uliana!

Verjaardagsfeestje Oekraïne    Verjaardagsfeestje Oekraïne

Onze partners in Oekraïne hebben zich de afgelopen maanden veelal vrijwillig ingezet voor hun landgenoten. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. We maakten een indrukwekkend overzicht van de hulp die ze konden bieden.

DOWNLOAD DE RESULTATEN