We begrijpen dat een sponsorloop of het organiseren van een markt om geld in te zamelen voor Vastenactie er momenteel niet in zit. Daarom hebben we voor de leerlingen wat corona-actie-tips bedacht, zodat ze toch in actie kunnen komen voor de Vastenactiecampagne: ‘Werken aan je toekomst’ 

Virtuele oppas
Laat de kinderen als sponsoractie een filmpje maken waarin ze een verhaal voorlezen. Of laat ze dat via Zoom doen met een gek kunstje erbij. Leuk om dat aan de buren of familie aan te bieden. Bijvoorbeeld een euro voor tien minuten.

Workshop 
Of laat ze een filmpje maken dat laat zien hoe je cupcakes maakt of iets van papier. Stuur een appje of mailtje naar oma of tantes dat ze dat tegen betaling kunnen krijgen.

Sport rondom huis 
De kinderen kunnen zich laten sponsoren door sport in en rondom het huis te doen of in een park dichtbij. Nog goed voor ze ook! Zoveel keer de trap op en af, hoe lang kunnen ze in de tuin of op de galerij op één been staan, hoeveel rondjes rond het huis of de school rennen of stelten lopen. Doelpunten scoren op het speelplaatsje, hoeveel keer van de glijbaan af in vijf minuten. Laat ze zelf wat wedstrijdjes verzinnen. 

Klusjes in huis
Download de lijst met talloze ideeën. En de kluskaart waar ze het op bij kunnen houden.  

Gezamenlijk Paasontbijt (via Zoom)
Spreek met de kinderen een gezamenlijk moment af voor een (digitale) ontmoeting. De kinderen maken vooraf met hulp van papa of mama thuis iets klaar, bijvoorbeeld cupcakes. Op het moment zelf kunt u een paasverhaal vertellen en/of de kinderen laten zien wat voor lekkers ze gemaakt hebben. De hapjes kunnen ook verkocht worden! 

Tegoedbon   
KluskaartWaarschijnlijk is het nu geen goede tijd voor een klusje voor opa of oma. Laat ze een mooie tegoedbon maken voor een klusje of actie die ze later gaan doen. Ze kunnen hun klusjes bijhouden op onze mooie KlusKaart in de webshop. En het handigst is om opa of oma gelijk maar te laten betalen!
 

 


Wandel voor een ander – digitaal door Afrika
Met al dat binnen zitten is het fijn om te wandelen. Vastenactie biedt een virtuele wandeling langs onze projecten in Afrika aan waarmee je gelijk de projecten steunt. Een leuk idee om in uw nieuwsbrief op te nemen.

Vastendoosje
melkpak vastendoosjeDownload
of bestel het vastendoosje of moedig de kinderen aan dat thuis te doen zodat uw leerlingen hun verdiende geld erin kunnen bewaren. 
Is er een klusje of actie voor iemand gedaan, laat de ouders dan na afloop daarvan gelijk naar diegene een Tikkie sturen. 

 

Digitale collectebus
Digitale collectebusJe kunt als school of leerkracht een digitale collectebus aanmaken, plaats die bijvoorbeeld op de website van de school of op uw Facebookpagina. Ouders en scholen kunnen op die manier makkelijk het ingezamelde geld overmaken. Lees hier hoe. 

Publiciteit
Voer je actie, laat het zien!
Stuur eens een berichtje naar de lokale krant of radio/tv dat jullie school actie voert. En zet een nieuwsberichtje op jullie website en/of Facebookpagina. 

Geefladder
Laat zien waar je school voor in actie komt en bestel de geefladder in onze webshop (1 per klas).

geefladder