Op zoek naar inspirerend lesmateriaal? Jaarlijks bieden we lesmateriaal aan voor de weken van advent en Kerstmis, en voor de vastentijd en Pasen. Daarnaast is er lesmateriaal rond het thema water en duurzaamheid dat je door het jaar heen kunt gebruiken.

Download nu onze lesmaterialen voor de Adventstijd & Kerst in onze webshop!

Lesmateriaal Advent & Kerst 2022

Ook dit jaar bieden we weer mooi lesmateriaal aan voor de advent en kerstperiode. Voor de midden- en bovenbouw bestaat het lesmateriaal uit een interactieve digitale adventskalender voor op het digibord, met leuke werkvormen, vragen en liedjes en vanzelfsprekend het Bijbelverhaal. Ook is er als afsluiting een mooie kerstviering voor de hele school. Voor de onderbouw is de interactieve digitale adventskalender gekoppeld aan een prachtig geïllustreerd prentenboek over het kleine schaapje Max en zijn herder, vol met leuke activiteiten, vragen en liedjes! Het lesmateriaal is nu gratis te downloaden via onze webshop.

Download Lesmateriaal Advent & Kerstmis 2022

Lesmateriaal vasten en Pasen 2023

Deze keer geen traditioneel lespakket, maar een verzameling suggesties en ideeën om met de kinderen concreet vorm te geven aan Vastenactie en ‘even minderen voor een ander’. We introduceren de (nationale) doorgeefweken: een periode om iets van jezelf door te geven aan een ander. We noemen het bewust doorgeefweken en niet geefweken: het woord doorgeven brengt immers tot uitdrukking dat je het niet zomaar van jezelf hebt. Als wij iets kunnen delen met anderen is dat ook omdat we zo bevoorrecht zijn dat er wat te delen valt. Het lesmateriaal is vanaf 1 januari 2023 gratis te downloaden via onze webshop.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor de scholennieuwsbrief onderaan de pagina.

Lesmateriaal water en duurzaamheid

In het nieuws is er regelmatig aandacht voor klimaatverandering en duurzaamheid. Kinderen maken zich zorgen over de toekomst van onze aarde. Maar hoe breng je duurzaam leven in de praktijk? We hebben materiaal om kinderen bewust te maken van het belang van water, duurzaamheid en onze zorg voor de aarde. Nog steeds actueel!

Download lesmateriaal duurzaamheid

watermaterialen basisonderwijs       

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief