Op zoek naar inspirerend lesmateriaal? Jaarlijks bieden we lesmateriaal aan voor de weken van advent en Kerstmis, en voor de vastentijd en Pasen. Daarnaast is er lesmateriaal rond het thema water en duurzaamheid dat je door het jaar heen kunt gebruiken.

Lesmateriaal advent en kerst 2021

Dit jaar is bij dit lesmateriaal gekozen voor het thema: ‘Ik zorg voor jou’. In het kerstverhaal zien we verschillende aspecten van zorg terug. Denk maar aan de herbergier die zorgt voor zijn gasten of Maria die zorgt voor haar kind. 

Midden- en bovenbouw
Voor de midden- en bovenbouw wordt elke week een andere kant van het thema belicht. Het digitale handboek staat vol met leuke werkvormen en liedjes en vanzelfsprekend het Bijbelverhaal. Ook is er een opzet voor een kerstviering voor de hele school. 

Onderbouw
Voor de onderbouw is er een kleurig digitaal prentenboek met als titel: ‘Het zorgkantoor van Bram en Haas’ waarin het onderwerp ‘Ik zorg voor jou’ op een speelse manier is verwerkt, met bijbehorende werkvormen.
Het lesmateriaal is vanaf de week van 25 oktober in de webshop te downloaden.

Actie voor Adventsactieprojecten
Wil je met je school iets goeds doen voor een ander in de kerstperiode? Doe dan mee met Adventsactie 2021. We steunen dit jaar vier projecten die zich richten op goede, bereikbare zorg voor moeder en kind rondom de zwangerschap.

Lees meer hierover 4 projecten Adventsactie 2021

 Lesmateriaal vastentijd 2022

Het Vastenactie lesmateriaal is vernieuwd. De rode draad wordt het thema ‘Wat is jouw rijkdom?’, we staan met de kinderen stil bij wat belangrijk voor ze is: Speelgoed? Een plek om te wonen? Familie? Een thema dat mooi aansluit bij de vastentijd en dat voor alle scholen te gebruiken is ter bezinning op weg naar Pasen.

De leerkrachten van de midden- en bovenbouw krijgen een inspiratiegids aangereikt met verhalen, vragen en activiteiten. Ook maken we kennis met Maria uit Guatemala. Haar familie woont al honderden jaren in een mooie, vruchtbare vallei, maar nu wordt er een waterkrachtcentrale gebouwd waardoor de rivier droogvalt. We voeren campagne om haar en haar dorp te helpen.
En voor de onderbouw is er een prentenboek over de rijke koningin Milou, met activiteiten. 
Het lesmateriaal is vanaf medio november in de webshop te downloaden.
 

Lesmateriaal water en duurzaamheid

In het nieuws is er regelmatig aandacht voor klimaatverandering en duurzaamheid. Kinderen maken zich zorgen over de toekomst van onze aarde. Maar hoe breng je duurzaam leven in de praktijk? We hebben materiaal om kinderen bewust te maken van het belang van water, duurzaamheid en onze zorg voor de aarde. Nog steeds actueel!

Download lesmateriaal duurzaamheid

watermaterialen basisonderwijs       

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief