Op zoek naar inspirerend lesmateriaal? Jaarlijks bieden we lesmateriaal aan voor de weken van advent en Kerstmis, en voor de vastentijd en Pasen. Daarnaast is er lesmateriaal rond het thema water en duurzaamheid dat je door het jaar heen kunt gebruiken.

Lesmateriaal vasten en Pasen 2022

Het Vastenactie lesmateriaal is vernieuwd. De rode draad wordt het thema ‘Wat is jouw rijkdom?’ We staan met de kinderen stil bij wat belangrijk voor ze is: speelgoed? Een plek om te wonen? Familie? Een thema dat mooi aansluit bij de vastentijd en dat voor alle scholen te gebruiken is ter bezinning op weg naar Pasen.

De leerkrachten van de midden- en bovenbouw krijgen een inspiratiegids aangereikt met verhalen, vragen en activiteiten. Ook maken we kennis met Maria uit Guatemala. Haar familie woont al honderden jaren in een mooie, vruchtbare vallei, maar nu wordt er een waterkrachtcentrale gebouwd waardoor de rivier droogvalt. We voeren campagne om haar en haar dorp te helpen.
Voor de onderbouw is er een prentenboek over de rijke koningin Milou, met activiteiten. Het lesmateriaal is nu gratis te downloaden in de webshop.

Meer over het thema Vastenactie 2022

Lesmateriaal water en duurzaamheid

In het nieuws is er regelmatig aandacht voor klimaatverandering en duurzaamheid. Kinderen maken zich zorgen over de toekomst van onze aarde. Maar hoe breng je duurzaam leven in de praktijk? We hebben materiaal om kinderen bewust te maken van het belang van water, duurzaamheid en onze zorg voor de aarde. Nog steeds actueel!

Download lesmateriaal duurzaamheid

watermaterialen basisonderwijs       

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief