Herbouw van ingestorte school in DR Congo

Tijdens zware regenval stortte basisschool Bwakya in Lubumbashi in. Het gebouw moet zo snel mogelijk worden herbouwd, zodat de kinderen weer naar school kunnen. Met hulp van Vastenactie moet dat lukken.
Wat willen we bijdragen?
€ 5.625
Land
Congo-Kinshasa
Doelgroep
Schoolkinderen
Thema
Onderwijs
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 5.625
Land
Congo-Kinshasa
Doelgroep
Schoolkinderen
Thema
Onderwijs
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025

Wat is er aan de hand?

De Democratische Republiek Congo werd in mei 2023 getroffen door overstromingen en aardverschuivingen. In de stad Lubumbashi werd onder andere de basisschool Bwakya vernield. De muren van prutblokken waren niet bestand tegen zoveel water en wind en de golfplaten werden van het dak gescheurd. Gelukkig gebeurde het ’s nachts en waren er dus geen kinderen op school.

Wat willen we bereiken?

Het is de bedoeling om zo snel mogelijk de school te herbouwen zodat de kinderen weer onderwijs kunnen volgen. Dat is voor deze kinderen van groot belang, want op straat is het leven gevaarlijk en ze hebben een opleiding nodig om een betere toekomst op te kunnen bouwen. Het puin is inmiddels opgeruimd en het terrein van de school, in de buitenwijk Ruashi, ligt klaar om twee nieuwe lokalen te bouwen.

Hoe doen we dat?

De bewoners van de wijk zijn straatarm en geld om de bouwers te betalen is er niet. Met steun van Vastenactie moet het lukken om de school weer op te bouwen. De materialen worden lokaal ingekocht.

R.K. Parochie HH Maria en Vincentius Volendam en R.K. Heilige Franciscus parochie Edam voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 22.500. Hiervan wordt € 16.875 bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar € 5.625 bij.

doneer nu