Onnodige blindheid voorkomen in Pakistan

In Pakistan kunnen mensen met oogproblemen vaak nergens terecht. Vastenactie steunt een project dat oogzorg biedt aan inwoners van drie plattelandsdistricten. Een bril of staaroperatie geeft ze letterlijk zicht op een beter leven.
Wat willen we bijdragen?
€ 29.367
Land
Pakistan
Doelgroep
Vrouwen, mannen en kinderen
Thema
Gezondheidszorg
1 maart 2023 t/m 29 februari 2024
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 29.367
Land
Pakistan
Doelgroep
Vrouwen, mannen en kinderen
Thema
Gezondheidszorg
1 maart 2023 t/m 29 februari 2024

Wat is er aan de hand?

In Pakistan leven miljoenen mensen in armoede. De verwoestende overstromingen in 2022 hebben hun leven nog moeilijker gemaakt. Gezondheidszorg is voor velen onbereikbaar, vooral in de afgelegen gebieden op het platteland. Voor oogproblemen kunnen mensen nergens terecht. Zo worden mensen die aan staar lijden vaak onnodig blind, doordat ze geen behandeling krijgen.

Wat willen we bereiken?

Caritas Lahore heeft een project voor oogzorg opgezet in drie afgelegen, door overstromingen getroffen gebieden in de Punjab. Aanpakken van slechtziendheid en voorkomen van blindheid verbetert de kwaliteit van leven van de mensen in deze gebieden. Mensen met een goed gezichtsvermogen zijn beter in staat voor zichzelf te zorgen, een inkomen te verdienen, te studeren of huishoudelijk werk te doen.

Hoe doen we dat?

Teams van oogzorgmedewerkers bezoeken de dorpen in de districten Sialkot, Narowal en Kasur. Ze geven voorlichting over oogzorg en onderzoeken mensen met oogproblemen. Binnen dit project krijgen zo’n 500 mensen die dat nodig hebben een bril en kunnen 125 mensen aan staar worden geopereerd. De patiënten betalen een eigen bijdrage voor de bril, de reiskosten naar het ziekenhuis en de operatie.

Dit project wordt gefinancierd door  Fundatie Charitas