Elk jaar slaat Vastenactie de handen ineen met honderden basisscholen om campagne te voeren voor kinderen die ver weg onze hulp hard nodig hebben. Van sponsorlopen tot klusjes, lege flessen verzamelen en oppassen, alles kan! Juist de vastenperiode, de veertig dagen voor Pasen, is de perfecte tijd om even stil te staan en geïnspireerd te worden om iets te betekenen voor anderen. Doe je ook mee?

Vastenactie 2024 staat in het teken van een bijzonder project in Zimbabwe. Wij vertellen het verhaal van Thandekile en haar familie. Ze is weduwe geworden door COVID-19 en doet er alles aan om haar kinderen een toekomst te geven. Door klimaatverandering en armoede door Corona verliest ze terrein en heeft ze moeite om haar twee jonge kinderen van voedsel te voorzien.

De nieuwe lesmaterialen voor de vastentijd 2024 zijn vanaf januari beschikbaar in onze webshop!

Vastenactie 2024: Klimaatverandering en voedselzekerheid

Dit jaar staat de Vastenactiecampagne in het teken van klimaatverandering en de impact die de aanhoudende droogte en armoede hebben voor de mensen in de provincie Masvingo, Zimbabwe. Vastenactie wil het gezin van Thandekile en andere kwetsbare families in het gebied ondersteunen. We willen onder andere waterbronnen aanleggen, zodat de mensen betere oogsten krijgen, de boeren leren hoe ze hun land effectiever kunnen bewerken en ze noodzakelijke materialen geven.

Met dit project helpt Vastenactie Thandekile en haar familie en andere kwetsbare vrouwen, kinderen en mannen door hen te voorzien van een verbeterde toegang tot water (onder andere door het aanleggen van waterbronnen), voeding en middelen van bestaan die nodig zijn om in hun levensonderhoud te voorzien.

Het nieuwe lesmateriaal is vanaf januari 2024 te downloaden via onze webshop. Schrijf je in voor onze scholennieuwsbrief via het formulier onderaan de pagina, zodat wij je op de hoogte kunnen houden.

 

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze Scholennieuwsbrief