Een van de projecten die Vastenactie steunt in het kader van de corona-noodhulp is Project Elimu in Kibera, Nairobi, een van de grootste sloppenwijken in Afrika.


corona noodhulp-uitdelen voedselpakketten Oprichter Mike Wamaya vertelt over het unieke distributiesysteem dat hij gebruikt om de meest kwetsbare families te bereiken: “Onze gemeenschap is hard getroffen door corona. Mensen moeten thuisblijven en meer dan 90% van de ouders van de kinderen in ons project, is zijn inkomen kwijt geraakt. We hebben onze kinderen gevraagd wie het hardst hulp nodig heeft. Zij weten dat het beste, want het zijn hun buren, hun vrienden en vriendinnen. De oudere kinderen zorgen vervolgens voor de distributie van de voedselpakketten.

Op deze manier zijn het de kinderen die verandering in hun gemeenschap brengen: ze laten transformatie en leiderschap zien en ze leren waardes als vriendelijkheid, empathie en samenwerking. Daarmee creëren we de leiders van morgen: zij moeten het straks immers gaan doen!” 

Vastenactie steunt de uitgifte van voedselpakketten voor 300 families. U kunt nog meehelpen: voor slechts € 5 geeft u bijvoorbeeld al vijf kilo rijst aan een familie in nood! 

Direct doneren voor corona noodhulp

Benieuwd waarom de jongeren van Elimu uit zichzelf vrijwilligerswerk doen? Lees verder!