Nauwelijks naar school

Hoewel het recht op onderwijs er wettelijk is vastgelegd, gaan miljoenen kinderen in Pakistan nauwelijks naar school. Gezinnen hebben geen geld, er zijn te weinig scholen en de kosten van lesmateriaal zijn hoog. Veel kinderen moeten al van jongs af aan hard werken om wat extra te verdienen voor hun gezin. Dat geldt ook voor Sharoon. ‘Toen ik jonger was, ging ik wel naar school. Maar m’n ouders hadden het moeilijk. Verdienen was helaas belangrijker dan leren, dus ben ik gestopt met school.’

Tas en boeken

‘Mijn vader is arbeider en mijn moeder werkt bij mensen thuis. Zelf sta ik elke dag bij m’n oom in de fabriek. Ik heb ook nog drie zussen en twee broers, daardoor zijn de kosten voor ons levensonderhoud hoog.’

‘Op een dag was ik aan het werk en liep ik een docent tegen het lijf. Ze vroeg me waarom ik niet naar school ging en ik vertelde haar over mijn situatie. Ze nodigde me uit om langs te komen op het opleidingscentrum waar ze lesgeeft. Eerst twijfelde ik. Maar mensen om me heen zeiden dat ik deze kans moest grijpen – en dat deed ik. Een week nadat ik me had ingeschreven, kreeg ik een gloednieuwe schooltas met studieboeken. Ik ben Caritas enorm dankbaar voor deze kans. Ik adviseerde mijn zussen om ook deze kans te pakken, nu gaan we alle vier naar school’.

Onderwijs voor iedereen

Al jaren helpt onze partner Caritas werkende en achtergestelde kinderen aan onderwijs. De inmiddels veertien opleidingscentra geven kinderen in Pakistan de kans op een betere toekomst. Het doel: 680 kansarme jongens en meisjes drie jaar lang lesgeven in speciale onderwijscentra. Daarnaast stimuleert Caritas 345 kinderen om door te stromen naar een overheidsschool, zodat ze een officieel diploma kunnen halen.

Hoopvolle toekomst

Wereldwijd werken er miljoenen jonge kinderen dagelijks onder zware omstandigheden. Ze krijgen amper onderwijs en hebben weinig toekomstperspectief. Helpt u ze aan een beter bestaan?

Ik draag graag bij

Meer inspirerende verhalen ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief