Verbeteren energievoorziening van tehuizen in India

In de weeshuizen van Tulip Garden valt vaak de stroom uit. Dat heeft schadelijke gevolgen, bijvoorbeeld voor hygiëne en veiligheid. Overdag hebben ze elektriciteit van zonnepanelen. Opslag van energie in batterijen biedt uitkomst als de zon niet schijnt.
Wat willen we bijdragen? € 3.000
Land
India
Doelgroep
Weeskinderen
Thema
Welzijn
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025
Doneer nu
Wat willen we bijdragen? € 3.000
Land
India
Doelgroep
Weeskinderen
Thema
Welzijn
1 februari 2024 t/m 30 juni 2025

Wat is er aan de hand?

De Stichting Derde Wereld Hulp (SWDH) zet zich in voor kansarme kinderen in de omgeving van Vijayawada, een stad in de deelstaat Andhra Pradesh, aan de oostkust van India. Daar heeft de stichting twee tehuizen opgezet voor weeskinderen en kinderen uit de allerarmste gezinnen. Naast onderdak, voeding en scholing krijgen de kinderen een liefdevol gezinsleven en begeleiding bij het opbouwen van een zelfstandig leven. Beide tehuizen hebben last van de onbetrouwbare stroomvoorziening in deze regio. Die levert veel problemen op, bijvoorbeeld bij het koken, bewaren van levensmiddelen, waterzuivering en het telen van gewassen.

Wat willen we bereiken?

De SWDH wil zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn en zorgen voor een duurzame en milieuvriendelijke omgeving. Voor een stabiele stroomvoorziening liet de stichting vijf jaar geleden al zonnepanelen plaatsen op het dak van beide tehuizen, Tulip Garden Home en Tulip Garden Hostel. Samen geven deze hostels onderdak aan zo’n 120 kinderen. Maar ’s nachts is er nog steeds geen stroom, wat kan leiden tot onveilige situaties. Een constante stroomvoorziening zorgt voor meer regelmaat in het leven van de kinderen. Ook kunnen ze dan computers gebruiken voor school. 

Hoe doen we dat?

Daarom wil de SWDH batterijen aanschaffen om energie op te slaan. Met een kleine uitbreiding van de zonnepanelen en een batterijsysteem om de overdag gewonnen energie op te slaan, beschikken beide tehuizen over een structurele en duurzame energievoorziening. Een lokaal bedrijf legt de installatie aan. Op termijn kan ook de lokale bevolking profiteren van de ervaring die de stichting hiermee opdoet.

Heilige Mariaparochie Amstelveen-Buitenveldert-Ouderkerk aan de Amstel (locaties: 
St. Augustinuskerk, De Goede Herderkerk, H. Titus Brandsmakerk, St. Urbanuskerk Amstelveen en St. Urbanuskerk Ouderkerk aan de Amstel) voeren campagne voor dit project om het benodigde projectgeld in te zamelen. Het is voor andere parochies daarom niet meer mogelijk hierbij aan te sluiten.

Dit project is door Vastenactie goedgekeurd voor een totaalbedrag van € 13.000. Hiervan wordt € 10.000 bijeengebracht door de parochies. Vastenactie legt daar € 3.000 bij.

doneer nu