Duurzame landbouw geeft Indiase boeren meer toekomst

In de Indiase regio Dindigul hebben traditionele landbouw en klimaatverandering het land uitgeput. Door boeren te leren op een duurzame manier gewassen te verbouwen, levert hun land weer voldoende voedsel en inkomen op.
Wat willen we bijdragen?
€ 21.080
Land
India
Doelgroep
Boeren
Thema
Voedselzekerheid
Werk en inkomen
1 oktober 2023 t/m 30 september 2024
Doneer nu
Wat willen we bijdragen?
€ 21.080
Land
India
Doelgroep
Boeren
Thema
Voedselzekerheid
Werk en inkomen
1 oktober 2023 t/m 30 september 2024

Wat is er aan de hand?

In de Indiase deelstaat Tamil Nadu ligt de regio Dindigul. Van oudsher leven de mensen er voornamelijk van de landbouw, maar dat wordt steeds moeilijker. Door klimaatverandering heeft het er al vijf jaar niet geregend. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest heeft het land uitgeput. Traditionele landbouw heeft in dit gebied geen toekomst meer, maar de overheid doet niets. Dus trekken boeren weg en blijven grote delen van het land braak liggen. Veel jonge boerenvrouwen gaan werken in de textielindustrie, om hun familie financieel te ondersteunen. Daar worden ze echter slachtoffer van moderne slavernij, misbruik en uitbuiting.

Wat willen we bereiken?

Om de landbouw in deze regio weer een toekomst te geven, moeten de boerengemeenschappen het land op een natuurlijke, duurzame manier gaan bewerken. Onze partnerorganisatie The New Era Trust heeft projecten opgezet om boeren te leren op biologische wijze gewassen te verbouwen. Het land brengt dan weer voldoende voedsel en inkomen op en jonge vrouwen hoeven niet meer in de fabriek te werken.

Hoe doen we dat?

Jaarlijks krijgen 200 boeren uit 10 dorpen de gelegenheid om praktische workshops te volgen over biologische landbouw. Ze leren hoe je natuurlijke mest en bestrijdingsmiddelen maakt en ze krijgen zaden om gierst, moringa (peperwortel) en mierikswortel te verbouwen. Dat zijn betaalbare en milieuvriendelijke gewassen, die rijk zijn aan voedingsstoffen. Vijf boeren uit elk dorp krijgen een uitgebreidere training, waarin ze onder meer duurzame landbouwtechnieken leren, zoals efficiënt omgaan met regenwater. Deze kennis delen zij vervolgens binnen hun gemeenschap.

doneer nu